Mátészalka

2023.11.25. 09:22

Gasztrokultúránk, mint vármegyénk büszkesége

Szon.hu

Fotó: önkormányzat

Mátészalkán a Déri Miksa Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban folytatódott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Önkormányzat programsorozata az „Itthon, együtt, közösen Szabolcs-Szatmár-Beregben” című rendezvénye.

–  Az uniós támogatású projekt megvalósításával megyei szinten azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy az önazonosságtudat, a lokálpatriotizmus, mint a helyi közösséghez tartozás egyik alappillére, belső értékként jelenjen meg a vármegyénkben élő fiatalokban. A megyei identitás, azon belül a mi szabolcsiak, szatmáriak vagy beregiek vagyunk tudat erősödjön bennük – hangsúlyozta Baracsi Endre a vármegyei közgyűlés alelnöke.

Ahogyan korábban megírtuk, a projekt célja, hogy a vármegye építészeti, természeti, szakrális, népművészeti, tárgyi, szellemi, tradicionális és kulturális örökségét minél szélesebb körben ismerjék meg az itt élők. A vármegyében fellelhető kulturális és történelmi értékekről a Kölcsey Televízió készített kisfilmeket, ezek levetítése után a rendezvény résztvevői a térség gasztrokultúráját is megismerhették, a népi ételekről hallhattak előadást.

Fotó: Önkormányzat 
Fotó: Önkormányzat 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában