Nyíregyháza

2023.12.19. 13:08

Az Első Nyíregyházi Lions Club jóságos adományai

A Lions Clubs International az 1917-es megalakulása óta a világ több mint 200 országában van jelen.

L. Tóth Lajos

Jókais diákok szívet melengető műsora a Tóth András Szeretetotthonban

Forrás: Első Nyíregyházi Lions Club

Felgyorsultak az események az év végén az Első Nyíregyházi Lions Clubnál, amely meghatározó tagja a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének, a világ legnagyobb egyesületi alapon működő jótékonysági civil szervezetének hazai bázisának. A nyíregyháziak nemrégiben Pöttyös bál elnevezéssel retro partit rendeztek az Alvégesi Művelődési Házban, a rendezvény teljes bevételét kizárólag jótékony célokra fordítják.

– Hűen a hagyományokhoz Tóthné Szkróbó Anitával Mikulás-csomagokat készítettünk a nyíregyházi Családok Átmeneti Otthonának, ebben az Yves Rocher is mellénk állt. Jutott ruhaadomány a Ridens-iskolának is, valamint a helyi kórház gyermekrehabilitációs osztályára és a koraszülött osztályára kisruhákat, játékokat vittünk – közölte Jeles Emőke korábbi elnök, a Ringató-klub tagja.    

A Lions Clubs International az 1917-es megalakulása óta a világ több mint 200 országában van jelen, a mintegy 46 ezer klubban közel 1,35 millió tagot számlálnak. A látássérültek támogatása a fő küldetésük, év végén szokás szerint a vakok és gyengénlátók helyi szervezetét is támogatták. 

A Ridens-iskolában is nagy örömmel fogadták az adományokat
Gyakran járnak ringatni a kórházba

– Lipták Lajos és felesége szervezésében a Tóth András Szeretetotthon lakóit ajándékoztuk meg, a zenés, verses ünnepi műsort a Jókai Mór Református Általános Iskola és Óvoda tanulói adták elő, a felkészítő tanáruk klubtársunk, Téglási Györgyné volt. A klubunk évek óta többféle módon segíti a Kistelekiszőlőben levő intézményt azért, hogy az ellátottak életkörülményei méginkább komfortosabbak legyenek – jegyezte meg  Girhinyné Ágota, az Első Nyíregyházi Lions Club elnöke.

Nyolc esztendeje segítik a kárpátaljaiakat az ottani református egyházon keresztül, ezúttal is tartós élelmiszerekből összeálított csomagokat juttattak el a rászorultaknak Cidor Mihály és Nagy Béla koordinálásával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában