Záhony

2023.12.11. 12:04

Egyirányúsították a Kisvárda és Tiszabezdéd közötti útszakaszt

Szon.hu

Az elmúlt napokban a záhonyi határátkelő térségében a kilépő irányban extrém mértékben megnövekedett a tranzit forgalom, a két sávos úton az egybefüggő kamionsor mellett az autósok egy sávon belül kétirányú forgalmat bonyolítottak le. A közlekedésbiztonság visszaállítása érdekében a Magyar Közút a rendőrséggel együttműködve a közlekedést megkönnyítő intézkedéseket vezetett be, a várakozó kamionok vezetői számára pedig mobil mellékhelyiségeket helyeztek ki. 

A közúti közlekedés biztonságának visszaállítása érdekében a szakemberek egyirányúsították az érintett 4145-ös összekötő út Kisvárda és Tiszabezdéd közötti szakaszát. Az egyik sávon így a tranzit forgalom várakozhat, a kamionsávval párhuzamosan pedig az egyéb közúti forgalom halad délről északi irányba. A szemből érkező forgalmat forgalomtechnikai eszközök kihelyezésével, rendőrségi támogatással kizárták. A Kisvárdától délre eső területről, valamint a 381-es főútról, azaz Cigánd, Kékcse felől érkező tranzit forgalmat a 4153-as Kisvárda déli elkerülő úton keresztül, a 4155-ös úton át terelik a már egyirányúsított 4145-ös útra. A 4145-ös út és a 4147-es út Tiszabezdéd dél csomópontjában rendőrségi irányítással szakaszosan terelik vissza a forgalmat a 4-es főút tiszabezdédi körforgalom és Záhony határátkelő közötti három sávos szakaszára – tájékoztatta lapunkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában