Televízió

2023.12.09. 16:04

Újabb közéleti személyiségek váltak a Jónak lenni jó! akció segítőivé

Herczegh Anita, a Covid-árvákat segítő Regőczi Alapítvány elnöke is csatalakozott a közmédia idei Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciójához. Áder János korábbi köztársasági elnök felesége mellett a héten több híresség is bejelentette, hogy felajánlással segíti a kezdeményezést, köztük a Nobel-díjas fizikus, Krausz Ferenc, valamint a világbajnok brazil labdarúgó, Ronaldinho.

Szon.hu

Folytatódik a nemes hagyomány: a Jónak lenni jó! korábbi kedvezményezettjei is támogatják a közmédia nagyszabású kezdeményezését. Herczegh Anita, a 2021-es karitatív akció által támogatott Regőczi Alapítvány elnöke, egyik pártfogoltjuk a Pataki Mátyás – Covidban elhunyt – iparművész alapította kerámiamanufaktúra mostani vezetőjével, Szűcs Eszter Anitával egy saját készítésű tálat ajánlott fel a Jónak lenni jó! jótékonysági céljára.

Az elmúlt napokban több közéleti személyiség is jelezte csatlakozási szándékát az akcióhoz. Krausz Ferenc, 2023 fizikai Nobel-díjasa egy saját kézjegyével ellátott pulóvert ajánlott fel az árverésre. A Dallas sztárja, Patrick Duffy mellett egy visszatérőt köszönthet a Jónak lenni jó! az adományozói körében: Ronaldinho, a brazil futballklasszis idén egy dedikált labdát bocsát licitre. A Telekom Veszprém kézilabda csapata is támogatja a koraszülött és a fejlődési rendellenességekkel élő gyermekeket: Nagy László, a veszprémi kézilabda csapat sportigazgatója egyik játékosuk, Mikita Jurjevics Vajlupav festményét ajánlotta fel.

Árverésére további tárgyakat már nem lehet felajánlani. A közmédia egésznapos műsorfolyamában, december 17-én lehet a felajánlott tárgyakra licitálni, amely a hirado.hu Facebook-oldalán is követhető.

A Jónak lenni jó! jótékonysági akció idei kedvezményezettje a Semmelweis Egyetem Alapítványa, amelynek célja a koraszülött és a vele született fejlődési rendellenességgel élő gyermekek fejlesztése. Az egyedi tárgyak megvásárlásán túl a 13600-as adomány vonalon a 04-es kód megadásával – illetve SMS-ben a 04-es szám elküldésével ugyanerre a telefonszámra – 500 Ft-tal is lehet segíteni az adománygyűjtő akciót.

 

Jónak lenni jó! – december 17-én egész napos műsorfolyam a közmédia csatornáin.

 

Fotó: MTVA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában