Nyíregyháza

2024.02.21. 09:22

A bemesek is csatlakoznak a parasport naphoz

A diákok egy héten át érzékenyítő foglalkozásokon vehetnek részt.

Száraz Anita

Forrás: Fotó: KM-archív

Hetedik alkalommal csatlakozik a Magyar Parasport Naphoz a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola: a tanulók egy héten át érzékenyítő foglalkozásokon vehetnek részt – tájékoztatta lapunkat dr. Baloghné Mester Éva igazgató.

– Különleges, egész hetet felölelő programsorozatot állítottak össze a pedagógusok a gyerekeknek, s szem előtt tartották a parasport nap „Lélekmozgató” szlogenjét. A tanárok fontosnak tartják, hogy a tanulókat felkészítsék erre az évre, amely a hazai és a nemzetközi sportesemények szempontjából is izgalmasnak ígérkezik, az idén ugyanis olimpiai és paralimpiai játékokat rendeznek Párizsban.

A bemes diákoknak Boronkay Péter paratriatlonista online előadás formájában beszél sportolói élményeiről. A kisebb korosztálynak érzékenyítő programként vakvezető kutyás bemutatót tartanak az iskolában. Az 5. és a 6. évfolyamnak előadásokat szerveztek a Vakok-és Gyengénlátók Egyesületének segítségével. Ma, azaz szerdán 11 órától a 7-8. évfolyamosok Tarjányi István kerekesszékes paralimpikon vívó, illetve a nyíregyházi és a kerekesszékes kosárlabdázók előadását láthatják.

Tarjányi Istvánnal is találkozhatnak a diákok
Forrás:  Fotó: KM-archív

Február 22-én 8 órától Máthé Csaba vezetésével a nyíregyházi kerekesszékes kosárlabda csapat tagjai tartanak bemutatót. Ezen a napon a testnevelés órák is a parasportról szólnak majd, a diákok kipróbálják a fogyatékos sportok csapatsportágait, amelyek különleges kihívások elé állítják őket.  Az órákon beszélgetésekkel, filmekkel, paralimpiai versenyekről szóló bejátszásokkal, riportokkal, olimpiai megnyitók megtekintésével, és életszerű helyzetek megoldásával hívják fel a figyelmet a nap fontosságára. Az iskola tanárai hisznek abban, hogy a sport szeretete, s a parasportok kipróbálása hozzájárul ahhoz, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz az épek és a fogyatékossággal élők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában