Vaja

2024.03.22. 17:55

A fejedelemre emlékeztek Vaján

M. Magyar László

Forrás: A szerző

A hagyományokhoz hűen pénteken Vaján az MNM Vay Ádám Muzeális Gyűjtemény parkjában II. Rákóczi Ferencre emlékeztek születésének közelgő 348. évfordulója alkalmából (március 27.). A Magyar Honvédség Debrecen Helyőrségi Zenekar adott először térzenét, majd ünnepi beszédet mondott Seszták Oszkár, a vármegyei közgyűlés elnöke. Ezt követően a vármegyei és a helyi önkormányzat vezetői, valamint az intézmények és egyesületek képviselői a fejedelem mellszobránál elhelyezték a hála és a tisztelet koszorúit, miközben a Rákóczi Tárogató Egyesület tagjai korabeli dallamokat játszottak a ma már hungarikumnak számító hangszerükön.

Az ünnepség következő részében Molnár Sándor intézményvezető bemutatta a Kísérlet című kiadványt, majd a Szatmár-Beregi Népművészeti és Kézműves Egyesület tagjainak Kéz Művek című kiállítását megnyitotta Baracsi Endre, a vármegyei közgyűlés alelnöke és Varga János, a népművészeti egyesület elnöke. 

(Az ünnepségről bővebben is beszámolunk majd portálunkon.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában