Penészlek

2024.03.28. 15:36

A magyar nyelvet tanító pedagógusok kezében van a jövő

Számunkra a béke iránti vágy és óhaj a jövőt, a gyerekeink jövőjét is jelentené – mondta Szili Katalin Penészleken.

Szon.hu

Forrás: Fotók: Önkormányzat

A miniszterelnöki főtanácsadó a magyar-román határ mellett fekvő községben a diákoknak arról beszélt, hogy a versenyre benevezett gyerekek „költészetbe öntik" az érzéseiket, és ezzel olyan tudást kapnak, amely örökké az övék marad. A versnek a szívben és a lélekben kell megszületnie, benne a végtelen jelenik meg, egyszerre jelenti a mulandót és a maradandót, leírva pedig mindörökké megmarad, így a jövőnek is szól - fogalmazott Szili Katalin. A miniszterelnöki főtanácsadó köszönetet mondott a gyerekeket felkészítő tanárok mellett azoknak - az anyaországban, a Kárpát-medencében vagy a diaszpórában - magyar nyelvet tanító pedagógusoknak, akik munkájukkal elősegítik a nemzethez tartozást és az identitás erősítését.

Az ő kezükben van a jövő, az a jövő, ami nemcsak egy-egy település vagy közösség, hanem az egész magyarságnak, a nemzetnek a jövőjét jelenti - hangsúlyozta, hozzátéve, ezért szükséges őket anyagilag, erkölcsileg és morálisan megbecsülni. A közelgő húsvéti ünnepkörről szólva azt mondta, a nagyhét ünnepén mindenkiben ott van a feltámadás reménye, ez pedig a háború árnyékában és a „megbolydult" világban fontos értéknek számít. Azok az értékek, amikről évtizedeken, évszázadokon keresztül azt hittük, hogy örök értékek, felborulni látszanak, a békétlenség pedig sokszor inkább próbára teszi az embert, mint az, hogy önmaga is békét sugalljon - hangoztatta Szili Katalin. Az eseményen Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője gratulált a versenyen résztvevő gyerekeknek. A Mátészalkai Tankerületi Központ támogatásával megrendezett kétfordulós versíróversenyen tizenhárom általános iskola kilencven tanulója vett részt. -MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában