Megemlékezés

2024.03.19. 14:29

Ki kapta a Baktalórántházáért-díjat?

Szon.hu

Baktalórántházán 18-án vasárnap emlékeztünk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire, eseményeire. Az ünnepi istentiszteleten Dr. Kovács Kálmán református lelkész hirdette az igét, majd a gróf Dégenfeld Imre Református Általános Iskola diákjai szép, hazafias műsorral kedveskedtek az ünneplő gyülekezetnek.

A megemlékezés a művelődési központban folytatódott, ahol A"ZENE Mindenkié" Egyesület tagjai által előadott versek és énekek erősítették bennünk a nagy idők nagy alakjai iránti kegyeletet, és hozzájárultak a hazaszeretet, a nemzeti öntudat emeléséhez. A műsort összeállította Oroszné Pompár Judit, vezényelt az egyesület elnöke, Kenéz András karnagy. 

 

Ragó Viktória, a Babóca Bölcsőde intézményvezetője ünnepi beszédében felidézte a 176 évvel ezelőtti eseményeket és kiemelte, példaként állította az egység, az összefogás erejét.

 Nagy Lajos polgármester ismertette a Képviselő-testület döntését és adta át az idei évi Baktalórántházáért-díjat, mely kitüntető címet a KÉSZ Baktalórántházi csoportja kapta két évtizedes közösségi tevékenységéért. A díjat a csoport vezetője, Némethné Csubák Éva vette át és rövid beszédben köszönte meg.

 Az ünnepség zárásaként az állami, önkormányzati, társadalmi és civil szervezetek vezetői helyeztek el koszorút gróf Dégenfeld Imre mellszobránál.

 Somogyi Viktor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában