Nyíregyháza

2024.03.25. 11:08

Ösztöndíjat kapnak az egyetemisták

Hatmillió forinttal támogatja a jegybank a Nyíregyházi Egyetem hallgatóit.

Tarnavölgyi Gergely

Ösztöndíjat kapnak az egyetemisták

Fotó: Gazdag Mihaly

A Magyar Nemzeti Bank és a Nyíregyházi Egyetem pályázatot hirdetett az MNB Speciális Ösztöndíj elnyerésére. Ennek összege 20 ezer forint, melyet 10 hónapon keresztül kapnak meg a pályázaton nyertes hallgatók. Az ösztöndíjra a Nyíregyházi Egyetem gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakos, nappali tagozatos hallgatói pályázhattak. Összesen negyvenhat kérelem érkezett be, harminc tanuló nyerte el a támogatást – hangzott el a Nyíregyházi Egyetemen tartott hétfői sajtótájékoztatón, melyen jelen voltak a pályázaton nyertes diákok is.
– A Magyar Nemzeti Bank tovább erősíti a hallgatóinkban azt, hogy igenis, érdemes tanulni. Az ösztöndíjnak köszönhetően a diákoknak nem kell feltétlenül munkát vállalniuk az egyetemi éveik alatt, így több idejük és energiájuk marad a tanulásra, az egyetemi közösségi feladatok ellátására, kutatásra vagy rendezvényszervezésre – fogalmazott köszöntőjében Barabásné dr. Kárpáti Dóra, a Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézetének intézetigazgatója. Dr. Szabó György rektor köszönetet mondott a pénzintézetnek, illetve gratulált a pályázaton nyertes hallgatóknak. Kiemelte, a jegybank sokat áldoz a társadalmi felelősségvállalás oltárán, a különféle ösztöndíjak mellett kutatás-fejlesztési támogatást is biztosít a Nyíregyházi Egyetemnek.

Figyeli a pénzpiacot

A Kótajban élő Madai Szabolcs Bence az előző félévet ötös átlaggal zárta, így szinte biztos volt abban, hogy a nyertes pályázók között lesz. – Most járok a negyedik félévemnél és először kapom meg az MNB Speciális Ösztöndíjat – mondta portálunknak az egyetem hallgatója, aki egy autóra gyűjt, így az ösztöndíj összegét befekteti, vélhetően egy több éves futamidejű állampapírba. – Jelenleg diszkont kincstárjegyben tartom a pénzem, de ha nagyobb összegű megtakarításom lesz, részvényvásárláson is elgondolkodom majd. Régóta figyelem a pénzpiacot, hiszen érdekel, és itt, az egyetemen is ezen a területen tanulok – mondta. 

A hétfői rendezvényen jelen volt dr. Hárskuti János, a Nyíregyházi Egyetem elnöke, dr. Kovács Zoltán általános rektorhelyettes, dr. Vajda Ildikó oktatási rektorhelyettes és Oroszné Ilcsik Bernadett mesteroktató, az MNB szakmai vezetője is. 

Ténybox

Az ösztöndíjat elnyert hallgatók névsora:
Apáti Zsuzsanna, Bardi Réka Boglárka, Bartha Inez, Borbély Anna, Fábián Szilvia Lilla, Geckó Dominika, Gera Anna Eszter, Horváth Viktória, Kató Enikő, Kigyósi Petra, Kiss Noémi, Kovács Rebeka, Kun Petra Anna, Kundrák Eszter, Lakatos Ádám, Madai Szabolcs Bence, Mátrai Máté Barnabás, Mencsik Virág, Nagy Dóra Anna, Nagy Tamás, Oláh Viktória, Patvaros Anett, Pecsenye Marcell, Pletyák Roland, Pósz Kevin, Revák Georgina, Siska Bettina, Székely Zsófia, Tordai Petra, Vincze Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában