Katasztrófavédelem

2024.03.01. 13:28

Polgári Védelmi Nap

Ezen a napon azokat méltatjuk, akiknek legfontosabb feladata a természeti és civilizációs katasztrófák elleni védekezés, az emberi élet és az anyagi javak védelme.

Szon.hu

Forrás: Fotók: Katasztrófavédelem

A Nemzetközi Polgári Védelmi Világszervezet 1972. március 1-jén alakult meg, de csak húsz évvel később, 1992-ben határoztak a polgári védelem világnapjának megtartásáról. Az akkori felhíváshoz Magyarország is csatlakozott.

Március elsején a Polgári Védelmi Nap alkalmából megtartott vármegyei, katasztrófavédelmi ünnepségen Gyenge László tűzoltó alezredes, polgári védelmi főfelügyelő tartott beszédet. Hangsúlyozta, az elmúlt években bebizonyosodott, hogy a katasztrófavédelem, azon belül a polgári védelmi szakterület felkészültsége is megkérdőjelezhetetlen. Kiemelte: „Az emberekben a biztonság iránti vágy mindig létezett. A polgári védelemnek az idők folyamán, a változó társadalmi igények és a veszélyeztető hatások mentén többször is átalakult a feladatrendszere. Alapvető célkitűzése azonban, az életben maradás feltételeinek biztosítása a mai napig változatlanul megmaradt.”

Az ünnepségen Nagy József tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese adott át elismeréseket. A katasztrófavédelem munkájának segítése, támogatása érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységéért elismerésben részesült:

Tiszabecs nagyközség polgármestere, Lőrincz Gusztáv, 
Tiszadada község polgármestere, Mizser Zsolt,
Nagyecsed város közbiztonsági referense, Murguly Krisztián, 
Kisvárda város közterület felügyelője és közbiztonsági referense, Szoboszlai István.

A Polgári Védelem Napja alkalmából, munkaköri feladatai példamutató teljesítéséért elismerésben részesült Popovics István Mihályné és Lóránt Szabolcsné.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában