Nyíregyháza

2024.03.28. 09:17

Rotary-húsvétot tartottak a Gölleszben (fotók + videó)

A forgatag először kapott helyet oktatási intézményben.

Csatári Jázmin Abigél

Forrás: Fotók: Dodó Ferenc

Idén is hatalmas sikert aratott a Rotary Club Nyíregyháza hagyományos húsvéti forgataga, amelyet szerda délelőtt tartottak a Nyíregyházi Göllesz Viktor Szakiskola, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, ahol a műsorok mellett számos ügyességi és kreatív játék várta a gyerekeket. Petruska Erika, a Rotary Club Nyíregyháza elnöke és Harasztiné Laczkó Beáta, az iskola igazgatója meséltek lapunknak a kezdeményezésről. 
– Rendezvényeinket eddig külsős helyszíneken tartottuk, az idei évtől viszont már iskolákba is szervezzük őket – kezdte Petruska Erika, aki szerint fontos, hogy otthonosabb legyen a légkör. – Több iskolából gyűltek össze a diákok, hogy együtt szórakozzanak a tornateremben. Gyönyörűen feldíszített folyosókkal vártak minket a pedagógusok, akik a tanulókkal remek húsvéti műsorokkal is kedveskedtek – mesélte, s kiemelte, mennyire hálásak az iskolának, amiért segítették a forgatag megrendezését. Megtudtuk: már egy újabb eseményre készülnek. Május 22-én tartják az integrált sportvetélkedőt, amelyet szintén a gyerekeknek szerveznek. 

Színes programok 

A Rotary és a Göllesz-iskola kapcsolata évekre nyúlik vissza, s közös céljuk a speciális igényű gyermekek segítése, fejlesztése. Az iskola első alkalommal adott otthont ennek a hagyományőrző, húsvéti programnak, ahol száz gyermek csapatokat alkotva teljesítette a feladatokat az egyes állomásokon.  
– Az intézményünkben nagyon családias a hangulat, szeretnénk a gyerekeknek minél több élményt nyújtani, éppen ezért számos közösségi programot szervezünk nekik, ezzel is segítve a társadalmi beilleszkedésüket – hangsúlyozta Harasztiné Laczkó Beáta igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában