Fehérgyarmat

2024.04.13. 09:15

Fehérgyarmati üdvözlet az új szlovák elnöknek

L. Tóth Lajos

Forrás: Fotó: dr. Tilki Attila közösségi oldala

„A békepárti Peter Pellegrini szlovák elnökkel és Bartos Mónika képviselőtársammal Strasbourgban, az Európa Tanács ülésén. Csak a béke a megoldás. No war! No migration!” – írta a közösségi oldalán dr. Tilki Attila, a fehérgyarmati illetőségű országgyűlési képviselő. 

A poszt apropója az, hogy kiemelkedő választási részvétel mellett Peter Pellegrini, a szlovák parlament és a második legnagyobb kormánypárt, a Hang (Hlas-SD) elnöke nyerte a szlovák elnökválasztás második fordulóját, így június 15-től ő lesz Szlovákia új államfője.

A hatodik közvetlen szlovák államfőválasztás második fordulójának végleges eredményei szerint Peter Pellegrinire a választáson résztvevők 53,12 százaléka voksolt, ellenfele, Ivan Korcok pedig a leadott szavazatok 46,87 százalékát kapta meg. A részvételi arány 61,14 százalékos lett, ami a második legmagasabb a közvetlen szlovákiai államfőválasztások történetében.

A választáson mintegy 4,3 millió választópolgár volt jogosult részt venni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában