Nyíregyháza

2024.04.06. 07:45

II. Rákóczi Ferencre emlékeztek

Részleteket olvastak fel a fejedelem emlék­irataiból is.

Szon.hu

Forrás: Fotók: Szent Imre-gimnázium

Az 1703-ban kirobbantott szabadságharc vezetőjére, II. Rákóczi Ferencre emlékeztek március 27-én a Rákóczi Szövetség szervezetei Nyíregyházán a fejedelem Rákóczi utcai emléktáblájánál. 
Jelen voltak a városi szervezet, a Szent Imre Katolikus Gimnázium, a Szent Miklós Görögkatolikus Gimnázium, az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium képviselői, valamint a KÉSZ nyíregyházi csoportjának néhány tagja. 

A koszorúzás pillanatai
Fotók: Szent Imre-gimnázium

Martinovszky István tárogatón megszólaló toborzódalaira gyülekeztek az emlékezők, majd közösen elénekelték a Himnuszt. Csernyus Enikő, a Rákóczi Szövetség Szent Imre Ifjúsági Szervezetének vezetője mondta el gondolatait a nagyságos fejedelem életéről, szellemi-lelki hagyatékáról, majd Mondok Szabolcs, a gimnázium diákja olvasott fel prózai részleteket a fejedelem emlékirataiból. 
Ezt követően minden szervezet elhelyezte koszorúját az emléktáblán, tisztelettel fejet hajtva II. Rákóczi Ferenc önfeláldozó, példát mutató emberi nagysága előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában