Nyíregyháza

2024.04.09. 13:17

Már átvehetők az ingyenes LED-izzók

Bednárik Mónika

Forrás: Fotók: Sipeki Péter

Nagy sikere volt a megyeszékhelyen az ingyenes LED-programnak. Több ezer nyíregyházi lakos regisztrált az első körben is a ledcsere.hu oldalon, így nem véletlen, hogy második körben is meghirdette a CYEB az önkormányzattal közösen az akciót, melynek keretében energiatakarékos izzókat kaphattak a háztartások. A rendszer az éves áramfogyasztás, valamint az igénylő otthonában található fényforrások száma és használati ideje alapján számolta ki, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult.

Hétfőn a városházán pedig elkezdődött az izzók átvétele. Mint megtudtuk 1382 felhasználót várnak, akik közel 14 ezer LED-izzót vehetnek át április 26-áig, hétfőtől csütörtökig munkaidőben, 8.30 és 16 óra között, pénteken 8.30 és 14 óra között. A megadott időpontban nemcsak azokat várják (a LED-ekre jogosult felhasználót vagy meghatalmazottját), akik sikeresen regisztráltak, és igényeltek LED fényforrásokat, hanem azokat is, akik az első körben nem vették át az izzókat. Az átvételhez szükség van a www.ledcsere.hu weboldal által generált átvételi. nyilatkozatra, valamint a személyi igazolványra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában