Programajánló

2024.04.24. 09:05

Színes programok egy héten át Vásárosnaményban

Már javában tart immár 22. alkalommal a Beregi Ünnepi Hét rendezvénysorozat Vásárosnaményban. A változatos és tartalmas programok során a kultúra, hagyományőrzés, szórakozás és a sport is szerepet kap.

Szon.hu

Forrás: Fotó: vasarosnameny.hu

Április 24-én szerdán 10 és 14 órakor a Rumini Ferrit-szigeten mesejátékot nézhetik meg az érdeklődők a Fogi Színház előadásában a Művelődési Központ színháztermében, 14.30-kor a vitkai Kölcsey Ferenc Tagintézménynél megkoszorúzzák Balázs József emlékművét, és 15 órakor megemlékezést tartanak az író születésének 80. évfordulója alkalmából a Vitkai Kultúrházban, ahol Juhász Tibor lesz a moderátor. Előadások: Cs. Nagy Ibolya - Koportos c. kisregény elemzése; Márkus Béla - Magyarok; Gróh Gáspár - Fábián Bálint találkozása Istennel; Badakné Péter Ildikó - Torcsellói Krisztus. Felkért hozzászólók: Miklós Elemér, Király Sándor.

Április 25-én csütörtökön 11 órakor kezdődik a Váci Mihály Nemzetközi Szavalóverseny és a Petőfi Kupa labdarúgó torna a gergelyiugornyai Petőfi Tagintézményben. A Tomcsányi Kastélyban 15 órától Vándorzongora hangversenyt lehet meghallgatni, és 17 órától lesz beszélgetés Gyermekek és a stressz címmel Kósáné Csalah Anita mentálhigiénés szakemberrel a Művelődési Központ kiállítótermében.

Április 26-án péntek 9 órakor 45 km-es teljesítménytúrával ünnepelik meg azt, hogy 45 éve város Vásárosnamény, a csapatversenyre gyaloglásban és futásban is be lehet nevezni. Izgalmas filmvetítés kezdődik 16.30-kor: A Nemzet Aranyai című film után közönségtalálkozó és beszélgetés lesz Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóval a gergelyiugornyai Kultúrházban.

Április 27-én szombaton 10 órától kezdődik a Nyeregben a Beregben, 45 km-es kerékpártúra a töltéskoronákon és árapasztókon.

Április 30-án kedden 17 órától találkozhatnak az érdeklődők Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas íróval a Városi Könyvtárban.

Május 1-én szerdán pedig 13 órától kezdődik az igazi Tavaszi Zsongás, tavaszköszöntő vidám zenés majális Varga Viktorral és meglepetésvendégekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában