Mezőgazdaság

2024.05.23. 10:01

Egységes kérelem - ne hagyja az utolsó pillanatra a beadást!

Akik még nem nyújtották be az idei igénylésüket, azoknak javasolják, hogy tegyék meg minél hamarabb. Az idén 44 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímen lehet az egységes kérelem eljárásrendjének keretében támogatást igényelni.

Tarnavölgyi Gergely

A gazdálkodóknak oda kell figyelniük egy fontos határidőre

Fotó: MW-archív

Május 15-ig több, mint 82 ezer gazdálkodó nyújtotta be területalapú igényléseit közel egymillió-négyszázezer hektárra, mely körülbelül a gazdálkodók felét és a területek egyötödét teszi ki. A kamara figyelmeztet: június 11-től kezdődően már nincs lehetőség egységes kérelem benyújtására vagy a benyújtott kérelem módosítására.

egységes kérelem
Egységes kérelem: jogvesztő határidő közeleg
Fotó: MW-archív

A termelők jelentős körét érintő közvetlen támogatásokon túl, a kapcsolódó nemzeti támogatások, valamint a vidékfejlesztési program intézkedései esetében kell az egységes kérelem benyújtó felületét használni.

Június 11-től már nincs lehetőség egységes kérelem benyújtására

Akik még nem nyújtották be az idei igénylésüket, azoknak javasoljuk, hogy tegyék meg minél hamarabb, hiszen június 11-től kezdődően már nincs lehetőség egységes kérelem benyújtására vagy a benyújtott kérelem módosítására - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vármegyei igazgatósága. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában