pléd, szúnyogriasztó

2019.06.15. 19:53

A filmtörténelem klasszikusai a szabadtérin

A közös szabadtéri mozizás hamisítatlan nyári program, amiben az idén is része lehet a nyíregyháziaknak.

A Rózsakert Szabadtéri Színpadon ismét a filmtörténelem klasszikusait, valamint a legszórakoztatóbb animációs filmeket láthatják a széles vászon szerelmesei – legyenek azok kicsik vagy nagyok. Az meg már csak koktélcseresznye a habos tortán, hogy mindezt jelképes összegért tehetik a mozirajongók.

Romantika és maffia

Az első vetítés időpontja június 19-e, szerda, a szervezők 20.30-tól Forrest Gumpot tűzték műsorra. Az 1994-es film­szatíra – melynek főszereplője Tom Hanks – megindító romantikus mese egy ártatlan amerikairól, aki pont abban a korban élt, amikor Amerika elveszíti ártatlanságát.

A gengszterfilmek legnagyobbikával, A Keresztapával folytatódik a program június 26-án. A történet bemutatja azokat az embereket és azt a gépezetet, ami az olasz maffiában gyökerezve, a világ leghatalmasabb és legrettegettebb hatalmává vált az Egyesült Államokban.

Irány Madagaszkár!

A következő vetítésre, július 3-ára a kisgyermekes családokat várják, akik végigkísérhetik a mindig morcos ogre, Shrek mocsaráért vívott harcát a sárkánnyal. Segítségére lesznek a varázslények, a szószátyár Szamár és még a szerelem is rátalál az aranyszívű monstrumra.

A mozizók július 10-én közösen indulhatnak a sikerrendező Steven Spielberg 1999-ben öt Oscar-díjat nyert filmjének főhőse, Ryan közlegény megmentésére. Egy héttel később, július 17-én illusztris vendég látogat el a szabadtéri színpadra, Ha eljön Joe Black – de miért ne jönne?

Madagaszkár

Ismét kicsiknek szól a július 24-ei műsor, akik elkísérhetik a Central Park állatkertjének kalandvágyó csapatát, az oroszlánok királyát, Alexet, a kereken tízéves zebrát, ­Martyt, a bájos vízilólányt, Gloriát és a hipochonder zsiráfot, Melmant Madagaszkárra.

A hónap utolsó vetítése július 31-én Az egy asszony illata lesz – szigorúan 18 éven felülieknek. Martin Brest rendező Oscar- és többszörös Golden Globe-díjas filmjében Frank Slade New York-ban töltött hétvégéjét mutatja be, minek során a nyugállományú alezredes nem mond nemet sem a luxusra, sem a gyönyörű nőkre.

Diszkópatkányok

A programsorozatot a Diszkópatkányok zárja augusztus 7-én, amikor is kiderül, hogy az idétlen testvérpár, Steve és Doug Butabi átléphet-e a gagyi helyek világából a menő klubokéba.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában