Rózsakert Szabadtéri Színpad

2019.06.14. 15:32

ZIG Singers: ott fejezték be, ahol elkezdték

Hivatalosan elbúcsúztak, ám nem lehet tudni, mit hoz az élet.

A kétszer másfél órás koncerten a nagy közönségkedvencek és a régi dalok mellett új mixek is felcsendültek | Fotó: Sipeki Péter

Az elmúlt szombaton a ZIG Singers koncertje kellőképpen ráhangolta a közönséget a Rózsakert Szabadtéri Színpad idei szezonjára, az élmény hatalmas volt, a kórus pedig most is színvonalas szórakoztatást nyújtott.

– Különleges érzés volt színpadra állni ismét, ezt mondhatom minden kórustag nevében, hiszen három évtizedes közös éneklést zártunk le szombaton. Most is úgy szerveztük, hogy ez az utolsó ZIG Singers-koncert, de valahogy a közönség újra és újra „visszatapsol” minket, s nem tudunk nemet mondani – mesélte múlt szombati élményeit Dicső Ágnes kórustag, a búcsúkoncert egyik főszervezője.

Keretbe foglalva

– Az új és gyönyörű Rózsakert Szabadtéri Színpad egyébként is a szívünk csücske, s egyfajta nosztalgiával töltött el minket a mostani fellépés is, hiszen annak idején, 1988-ban, megalakulásunkkor a legelső nagy koncertünk ugyanitt volt. Szimbolikusan, ahol kezdtük, ugyanott zártuk le a „történetet”. A kórustagok életében igen sokat jelentett az együtt töltött idő, az éneklés öröme. Sokan léptek innen hivatásos pályára, másoknak kikapcsolódást, feltöltődést, tartalmas hobbit és szoros baráti kötelékeket jelentett a kórusélet – tette hozzá Dicső Ágnes.

– A több mint ezres közönség fergeteges hangulatban élvezte a kétszer másfél órás koncertet, amelynek repertoárját gondosan állítottuk össze. Természetesen a régi számokat is játszottuk, azokat a dalokat, amelyek minden koncertünkön felcsendülnek (Madonna, Cher), és voltak újabb mixek (ABBA, Neoton), amelyeket kimondottan erre az alkalomra tartogattunk. A felcsendülő dalok, az előadásmód tetszett a közönségnek, a vastaps legalábbis erről árulkodott – jegyezte meg a kórustag. Elmondta, számára a zene a lelki feltöltődés kulcsa: a számok világában, pénzügyi területen dolgozik, a zeneművészet pedig egy új és izgalmas világot tárt elé.

A ZIG Singers titka, kohéziója, hogy az egykori zrínyisek generációkon át baráti kapcsolatokat ápolva erős közösséggé kovácsolódtak, s évtizedeken át méltóan ápolták a kórus hagyományait. – A koncert után sokan odajöttek hozzánk a közönség soraiból, és azt mondták: „Ezt nem szabad abbahagyni, mert abban, amit csinálnak, annyi erő és öröm van”. Most tehát egyelőre pihennek a ZIG-esek, aztán meglátják, mit hoz a jövő…

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában