Holding Out for a Hero

2019.07.24. 10:01

Világsztár a katlanban

Bonnie Tyler legnagyobb slágereivel és új dalaival érkezik július 27-én a Tokaji Fesztiválkatlanba.

Fotó: AP

Több mint negyven éve van a zenei pályán Bonnie Tyler: a walesi énekesnő szólókarrierje az 1970-es évek közepén indult a Lost in France és az It’s a Heartache című listavezető dalaival, de fénykorát az 1980-as években élte, amikor a világ minden táján a toplisták első helyén állt a Total Eclipse of the Heart című dala, majd sorra következtek a slágerek, többek között a Holding Out for a Hero és az If You Were a Woman (And I Was a Man).

Ő volt az első női előadóművész, aki Faster than the ­Speed of Night című albumával rögtön az első helyen lépett be a brit toplistára, és ezzel a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, és ő volt az első walesi énekesnő, aki az amerikai toplista első helyére került.

Díjak, lemezek

Rekedtes hangját egy hangszálműtétnek köszönheti, ami után az orvos hetekre eltiltotta az énekléstől és a beszédtől, de Bonnie türelmetlen volt, és nem tartotta be az orvos előírását. Ez a hang tette világszerte ismertté és sikeressé. 1979-ben Tokióban megnyerte a Yamaha Dalfesztivált, később Dieter Bohlen egyengette zenei karrierjét, ekkor Európában lemezeladási rekordokat döntött Bitterblue és The Very Best of Bonnie Tyler Volume 1. című lemezeivel.

Számtalan zenei és életműdíjjal büszkélkedhet, többek között Bravo Otto díjakkal, German Echo ­Awards díjjal, illetve háromszor is átvehette a Goldene Europa-díjat. Az Eurovíziós Dalfesztiválon nyújtott teljesítményéért két ESC Radio Awards díjjal jutalmazták, de háromszor jelölték Grammy-díjra illetve Brit Awards, American Music Awards és Billboard Video Music Awards díjakra is.

A Sony Music adatai szerint albumaiból és dalaiból eddig 100 millió példányt adtak el. Az eltelt három évtizedben harminc duettet adott elő, köztük olyan énekesekkel, mint Cher, Lor­raine Crosby, Vince Gill, Mike Oldfield, Giorgio Moroder, Meat Loaf vagy Andrea Bocelli.

A 2004-es Total Eclipse of the Heart francia, illetve angol nyelvű verziója, a Si Demain… (Turn Around) tizenkét hétig tartotta csúcspozícióját a francia SNEP-toplistán, a lemezből Franciaországban több mint 700 ezer, világszerte több mint kétmillió darabot adtak el. A dal 2008-ban, 25 évvel az első megjelenése után ismét felkerült a brit toplistára, és az 57. pozíciót foglalta el.

Új album

Bonnie Tyler többször is járt Magyarországon: 2009-ben Győrben a Négy Évszak rendezvénysorozat zárókoncertjén énekelt, 2014-ben Alsóörsön a 15. Harley-Davidson Open Road Fest sztárvendégeként lépett színpadra. Az idén új albumot adott ki, melynek producere David Mackay, akivel 40 évvel korábban dolgozott együtt utoljára. Az új albumra Barry Gibb is írt egy dalt, duettpartnerei Rod Stewart, Cliff Richard és Francis Rossi.

A lemez címe: Bet­ween the Earth and the Stars – a tokaji koncerten erről az albumról is hallhat majd dalokat a Fesztiválkatlan közönsége.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában