Színház

2019.12.20. 11:40

Levélváltásból örök barátság

Egy gátlásos kislány és egy zárkózott, különc férfi szívszorító története elevenedik meg a színpadon.

Grisnik Petra és Gőz István a darabban

Forrás: BETHLEN TÉRI SZÍNHÁZ

Fotó: Banhalmi Arpad

A nyolcéves Marynek (Grisnik Petra) nincsenek barátai, van viszont egy hatalmas anyajegye és egy iszákos anyja. Egy nap találomra felüti a telefonkönyvet, és levelet ír Amerikába. A levél éppen a negyvennégy esztendős Maxet (Gőz István), egy zárkózott, különc, New York-i férfit találja meg, aki előbb pánikrohamot kap, majd hosszas töprengés és tépelődés után végül válaszol rá…

Grisnik Petra és Gőz István a darabban
Fotó: BETHLEN TÉRI SZÍNHÁZ

Ketten egymásnak

Az üzenetváltások egyre gyakoribbakká válnak, és mindkettejük számára gyümölcsözőnek bizonyulnak. A gátlásos, ügyetlen Mary szorongása oldódását, az Asperger-szindrómában szenvedő, az emberi érzelmeket felismerni nem képes Max pedig kedélyállapota javulását várja a kapcsolattól.

Az évek során ismerőseik, szeretteik kikopnak mellőlük, és életük még sivárabbá válik, de ők ketten sosem fordítanak hátat egymásnak, reszketve kémlelik a postaládát, s apránként rájönnek, hogy örök barátság szövődött közöttük.

Gyurmafilmből színdarab

A Mary és Max Adam Elliot gyurmafilmje nyomán készült Valcz Péter rendezésében, és a Bethlen Téri Színház, a Manna Produkció, valamint a Tünet Együttes előadásában láthatja a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház közönsége január 30-án, csütörtökön 19 órától.

A darab a Találkozások tehetségprogramban készült 2016-ban.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában