irodalmi díj

2020.01.17. 11:06

Csabai László kapta a Mészöly-díjat

Mészöly Miklós szülőhelyén, Szekszárdon átadták az idei Mészöly-díjat, az elismerést a nyíregyházi író, Csabai László vehette át A vidék lelke című kötetéért.

A Mészöly Miklós irodalmi hagyatékát gondozó Mészöly Miklós Egyesület 2004-ben alapított elismerést kortárs magyar íróknak. A díjat olyan író kaphatja, aki a tágabb értelemben vett fiatalabb nemzedékhez tartozik, jelentős írói, kritikusi vagy irodalomtörténészi életművet hozott létre, és fontos társadalmi kérdésekben nyilvánosan is hallatja a hangját.

Megkapta már a díjat Márton László, Darvasi László, Cserna-Szabó András, Péterfy Gergely, Zalán Tibor, Szkárosi Endre, Borbély Szilárd és Szvoren Edina is.

Csabai László írásait számos folyóiratban olvashatók, A legyőzött című elbeszélésének adaptációját a Magyar Rádió mutatta be. Első elbeszéléskötete 2006-ban jelent meg, majd folytatásos Szindbád-regényekkel jelentkezett a Magvető kiadásában. A hármas történeteket tartalmazó kötete, A vidék lelke tavaly jelent meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában