A románctól a bilincsig

2020.03.20. 11:17

7 nap alatt 5 kötet!

Négy romantikus történettel és egy érdekességeket összegyűjtő szerzeménnyel gazdagodtak az író rajongói.

Nemere István csak úgy ontja magából a könyveket

Forrás: MW-archív

Egy hét alatt öt könyve jelent meg Nemere Istvánnak, akit hazánk legtermékenyebb szerzőjeként tartanak számon. A megyénkben élő író közösségi oldalán osztotta meg a hírt olvasóival: úgy fogalmazott, még neki is szokatlan, hogy egyszerre ilyen sok szerzeménye lásson napvilágot. Külön érdekesség, hogy az öt új kötet közül négy ugyanannak az „alteregójának” a tollából érkezett – Melissa Moretti írói álnéven.

A románctól a bilincsig

– Minden történet szereplője kifejezetten európai, s a modern korra jellemző problémák jelentenek feladatot számukra – köztük az állat- vagy a környezetvédelem. Egyféle nemesség jellemzi tehát eleve a nőket, akik a regény elején vagy a közepén mély tragédiát élnek át, a további oldalakon érzelmi alapon hozott döntéseiknek köszönhetően pedig megoldják a problémát. Lélekemelő történetek ezek, melyeknek mindig jó a vége – jellemezte Nemere István hivatalos honlapján a Melissa Moretti-történeteket.

Nem csak a szerző romantikus énje volt ilyen termékeny az elmúlt időszakban. Egy merőben más műfajban is alkotott: az elmúlt hét ötödik megjelenését a saját neve alatt tette közzé, Toll és bilincs címmel. A kötet azokat az eseteket gyűjti össze egy csokorba az olvasóknak, amikor a magyar költőknek és íróknak valamilyen okból bíróság elé kellett állniuk. A fülszöveg szerint valóban bűnös alkotókról és igazságtalanul perbe fogott alkotókról egyaránt olvashatunk a könyv lapjain, a különböző vádak között pedig pénzhamisítás, vallásgyalázás és még agyonveretés is szerepel.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában