Neked ajánlom…

2020.05.26. 07:41

Jól fütyörészhető a refrén

Bár az élet lassan visszatér a régi kerékvágásba, folytatódik a mátészalkai kulturális központ ajánlósorozata.

Az intézmény munkatársai Neked ajánlom… címmel indítottak kezdeményezést: arra kérték a városban élőket, ajánljanak egymásnak egy számukra fontos művet, legyen az könyv, vers, zene, film vagy színházi elő­adás. Vonház István köztes megoldást talált.

A felhők fölött az ég mindig kék

„Mikor néhány héttel ezelőtt megkérdezték, mi volna az az egy dolog, amit azért ajánlanék jó szívvel, hogy elviselhetőbbé tegye a kényszerű bezártsággal és távolságtartással töltött napokat, hirtelen nagy bajba kerültem.

Választanom kellett a zene és a humor közül... De még ha ez a döntés sikerülne is, mindkét műfaj olyan sokrétű, szerteágazó és szubjektív, hogy a küldetés szinte lehetetlen.

Töprengés, rágódás, morfondírozás után az érvek és ellenérvek, majd a lehetséges jelöltek felsorolása következett, aztán végtelennek tűnő másodpercek után beugrott a kompromisszumos megoldás, ami rímel is a helyzetre.

A Monty Python társulat stílusa sokaknak talán idegen, de van egy daluk, amit magyarul A felhők fölött az ég mindig kék címmel ismerünk, s aminek refrénjét bárki jókedvűen fütyörészheti” – írja ajánlójában Vonház István, hozzátéve: amellett, hogy a helyzetet vegyük komolyan, a humorérzékünk és kedvenc zenéink legyenek mindig kéznél.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában