cantemus

2020.07.10. 08:07

A közös éneklés öröme – rekordot döntene Szabó Dénes

Rekordot szeretne felállítani a Cantemus kórus.

Forrás: Cantemus

Szabó Dénes, a Nyíregyházi Cantemus Kórus igazgató karnagya együtt­éneklésre buzdítja az embereket, a cél az, hogy a lehető legtöbben dalolják a Felkelt a napunk című dalt.

Felhívásában azt írja: „Amikor végleg eldőlt, hogy az idén esedékes XIII. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivált a világjárvány miatt nem tudjuk megrendezni, még nem sejtettük, hogy merre tovább.

Törtük a fejünket, hogy lesz most? Aztán egyszer csak megfogant egy ötlet, egy felvetés, hogy mi lenne, ha mégsem adnánk fel az augusztus 15-étől augusztus 21-éig tartó nagy nemzetközi együttlét, a közös éneklés örömét?

Mi lenne, ha ebből az elkeserítő helyzetből születhetne egy rekord, ami hazánk lakosainak örömet és sikert hoz? Mert ahogy Kodály mondta: »…nem sokat ér, ha magunknak dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak. Aztán mind többen, százan, ezren, míg megszólal a nagy Harmónia, amiben mind egyek lehetünk. Akkor mondjuk majd csak igazán: örvendjen az egész világ!«

Kérünk mindenkit, hogy csatlakozzanak a Nyíregyházi Cantemus Kórus online rekordkísérletéhez, hogy 30 nap alatt minél több ember énekelhessen el egy jól ismert dallamot, az István, a király rockopera Felkelt a napunk dallamát!

Ehhez annyit kell tenni, hogy felkeresik a felkeltanapunk.hu oldalt, követik az ott leírtakat és elkészítik saját felvételüket. Laptopon, tableten, mobiltelefonon? Mindegy! Otthon, családban, barátok közt? Bárhol! Fiatalok, középkorúak és idősebbek, mindenki!”

A rekordkísérlet július ­22-én indul, augusztus 20-án fejeződik be, de a felkelt­anapunk.hu oldalon már most lehet gyakorolni.

Az ­online felület rögzíti az elkészített felvételeket, majd a küldés gombra kattintva elküldi a szerverre, ahol a rekordkísérlet befejezését követő 30 napig tárolja a rendszer. A Cantemus kísérlete nem megdönteni akar egy létező rekordot, hanem felállítani.

A beérkezett felvételekből mozaikvideó készül, amit augusztus 20-án mutatnak be Nyíregyházán, a Kossuth téren, azt követően a Cantemus Facebook- és YouTube-csatornáján is elérhető lesz.

Az ünnepi műsor része

A videó bemutatása a város augusztus 20-ai műsorának része, ahol élőben is lehet csatlakozni a közös énekhez. A szervezők abban bíznak, hogy sokan ott lehetnek majd a virtuális kórus tagjai között, együtt a Cantemus énekeseivel, akik – legyenek bármerre a nagyvilágban – együtt éneklik a Felkelt a napunk dallamát.

KM


Rekordpontok

Ha bizonytalannak érzik magukat, a kó­­rus tagjai segítenek, városszerte megtalálják őket a „Felkelt a napunk rekordpontokon”.

Július 25.: Nyíregyházi Állatpark, 12–14 óra

Július 26.: Nyíregyházi Tófürdő, 16–18 óra

Augusztus 1.: Piaccsarnok, 8–10 óra

Augusztus 2.: Sóstó, székelykapu, 16–18 óra

Augusztus 8.: Kossuth tér, 16–18 óra

Augusztus 9.: Parkfürdő, 16–18 óra

Augusztus 15.: Kodály Zoltán Általános Iskola, 18–20 óra

Augusztus 16.: Korzó Bevásárlóközpont, 16–18 óra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában