Farkas Bertalan

2020.08.22. 12:02

Szobor az űrhajósról

Farkas Bertalan mellszobrát Kristóf Lajos szobrászművész készíti el.

Kristóf Lajos egy űrt tölt be a Farkas Bertalanról készítendő szobrával

Forrás: MTI, KOSZTICSÁK SZILÁRD

A kispesti szobrászművész, Kristóf Lajos több ismert személyről készített mellszobrot, így például Kőrösi Csoma Sándorról, Puskás Ferencről, Török Gyuláról, de hosszú évek óta fotóriporterként is tevékenykedik.

Érdekes helyzetek

A Magyar Sportújságírók Szövetségének tagja sok sport­eseményről készített olyan nívós fotót, ami megjelent a különböző napilapokban.

– Több fotót szenteltem Puskás Ferenc emlékének, őt személyesen is jól ismertem és nagyra becsültem. A hazai és nemzetközi zenei élet kiemelkedő személyiségeiről is vannak portréképeim, de ugyanolyan örömet szerez számomra a hétköznapi emberek fotózása is. Gyakran próbálom megragadni egy-egy fotó készítése során az érdekes helyzeteket, érdekes embereket, vagy ráirányítani a figyelmet egyes társadalmi problémákra – fogalmazott Kristóf Lajos.

Négy évtizede történt

Negyven éve, 1980. május 26-án, moszkvai idő szerint 21 óra 20 perckor a Szovjetunióban felbocsátották a Szojuz–36 űrhajót.

Az űrhajó parancsnoka Valerij Kubaszov szovjet űrhajós-pilóta; kutatóűrhajósa a megyénkben született Farkas Bertalan volt. Kristóf Lajos jelenleg épp a Farkas Bertalanról készítendő szobor gipszmintáján dolgozik a kispesti műtermében.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában