Encsencs

2021.07.22. 07:16

Ismét felcsendültek az emlékező katonanóták

Kilencedszer rendezték meg a hagyományőrző fesztivált Encsencsen.

KM

Forrás: Nagy László archívuma

– Jó volt látni, átélni, ahogy a koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt eseményt követően az idén milyen örömmel köszöntötték egymást a fellépő csoportok, énekesek, érdeklődők – említette Nagy László szervező, a település jegyzője.

A fesztiválon felléptek: Nyírbélteki Népdalkör, ­Encsencsi Kéknefelejcs Népdalkör, Nyírvasvári Vasvári Pál Nyugdíjas Klub, Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület, ­Porcsalmai Búzakalász Népdalkör, Pócspetri Petri Öregfiúk Dalkör, Szamosszegi Férfi Kórus, Bíró Gergelyné, Karczub Györgyné, Lipécz Nikolett és Marján Ágnes, valamint Vígh Béla. Tovább színesítette a programot az Encsencsről elszármazott Kapi Gábor „Nótáskapitány” előadása, illetve a Demecseri Rétközi Hagyományőrző Pendelyes Néptánccsoport műsora.

Dr. Simon Miklós ország­gyűlési képviselő, a parlament rendészeti és honvédelmi bizottságának alelnöke is megtisztelte jelenlétével a fesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában