VIDOR

2021.08.30. 11:30

Életigenlő muzsika a téren – ez vár ma a VIDOR-on!

Szerethető dalok, zsigerekre ható produkció: két szuperkoncert következik.

KM

Fotó: MATYAS BUDAY

„Mert mindig a Konyhában van a legjobb buli. És a hűtőben mindig ég a villany” – a ma este első nagyszínpadi fellépője, a Konyha az LGT által teremtett hazai popzenei hagyomány XXI. századi zászlóvivője: a szerethető nótákat kiemelkedő hangszeres zenészek adják elő. Dalaik személyesek, de mindenki számára meghagyják a helyet a saját történetüknek, ismeretlenek ezreiből teremtve így közösséget. A csapat 2016-ban megnyerte az „Év zenekara” címet a Hard Rock Café nemzetközi tehetségkutatójának döntőjén. Egy évvel később bekerültek a Nagy-Szín-Pad műsorába, s szinte valamennyi fontos fesztiválon tiszteletüket tették.

Negyedik, Álomból vár című lemezük kulcsdala a Százszor visszajátszott, amivel A DAL 2019 című műsorban az elődöntőig jutottak, Szepesi Mátyás pedig megkapta a Legjobb dalszövegíró díját. 2019 őszén újra felvették Földrevaló című dalukat a Fábián Juli életéről szóló Like a Child című filmhez. A dal, a megjelenése után néhány héttel már vezette a MAHASZ hazai rádiós játszási listáját, ahol még több mint egy év után is a top 40-ben szerepelt. Következő slágerük, a Mindig idebent 2020 nyarának egyik legjátszottabb hazai rádiós dala volt – valószínűleg ezt is hallhatja ma a Kossuth tér közönsége.

Kizökkent a hétköznapokból

Evés, ivás, duhajkodás, szerelem és sírva vigadás – a Bohemian Betyars-életérzés a zenekar 2009-es megalakulása óta nemcsak ország, de világszerte belopta magát a közönség szívébe. A magával ragadó, energikus formáció közvetlen, ösztönből áradó, életigenlő hangulata felszabadítja a közönség érzelmeit, az ember zsigerébe hatol, és minden lábat táncra perdít. Zenéjük teljesen egyedi: saját ízlésükre formálják a magyar, balkáni és cigány népzenét a punk, ska és még megannyi stílus találkozásával.

Kezdetekben csavargók módjára járták körül utcazenélve Európát, mára a hazai és európai klubok és fesztiválok visszajáró vendégei, de megjárták már Kínát, Japánt, Dél-Koreát és az Egyesült Államokat is. Kalandvágyuk továbbra is hajtja őket előre, hogy a világ minden pontjára eljussanak, és zenéjükkel megmozgassák az ember testét-lelkét egyaránt. Utcán, klubban vagy fesztiválon örömzenéjük, magával ragadó ritmusaik mindenkit kizökkentenek a hétköznapokból, és beledobnak az önkívület mély vizébe. Aki nem hiszi, járjon utána – ma 20.30-tól a Kossuth téren.


Hétfői programok

Móricz Zsigmond Színház

17 óra: Én, te, mi – haladunk a korral, Láthatáron Csoport (Krúdy kamara)

19 óra: Hogy szeret a másik?, Orlai Produkciós Iroda (nagyszínpad)

Rózsakert Szabadtéri Színpad

20.30: Menopauza, Játékszín

Bencs-villa

19.30: Máté Péter-emlékest

Kossuth tér

19 óra: Konyha-koncert

20.30: Bohemian betyars-koncert

22 óra: Pesti balhé – magyar film

Hősök tere

15.30: Állat-világ-zene (Olajos Gábor

16 óra: Pártás királylány (Majorka Színház

VIDOR Kert

17.30: Pengetős trió-koncert

22 óra: Swing á la Django-koncert

23 óra: Simon Roli

Zsinagóga

19 óra: Klajznburgtól a Marseillaise-ig

Vikár udvar

16 óra: Holle anyó, mesejáték

Császári liget

9 óra: A madárijesztő – Burattino

Bábszínház

19 óra: Prah-milliomosok

Borítókép: Örömzene vár a Bohemian Betyars közönségére ma 20.30-tól | Fotó: Vidor.eu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában