Móricz Zsigmond Színház

2021.10.16. 13:48

A színpad fényeiért felel

A színházi fénytechnika óriási fejlődésen ment keresztül.

SZA

– Régi eszközökkel kezdtünk, ma már intelligens lámpákkal dolgozunk, a színházi fénytechnika rengeteget fejlődött négy évtized alatt. A zenés darabokkal elindultunk a modern megoldások felé, és érdekes volt, amikor egy látványos előadás után jött egy rendező, aki más típusú darabot szeretett volna, s visszatértünk a hagyományos eszközökhöz – mondja Áts Zoltán, a világítótár vezetője, aki szintén alapító tag.

A színház a közös nyelv

– Vannak rendezők, akik hagynak önállóan dolgozni, mások megmondják, milyen színeket, hangulatokat képzelnek el. Nagy élmény volt a munka Ivo Krobottal: olyan jól megértettük egymást, hogy tolmács nélkül kommunikáltunk – a színház volt a közös nyelv. A VIDOR alatt sok vendégelőadást megnézek és mindig tanulok valami újat, egyébként is folyton ötletelek: mit lehetne másként, jobban csinálni. Szeretem ezt a munkát, mert tele van kihívással, fontos benne az egymásra figyelés, és itt ebben jó partnereim vannak – immár negyven éve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában