partitérkép

2021.11.19. 07:37

Bulikalauz: érdemes rápörögni a hétvégére

Hová, merre a hétvégén.

20210722 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Campus fesztiválon fellépett a BSW.

Fotó: Molnár Péter

November 19., péntek

20 óra: Brutális összefogás – arénafesztivál Nyíregyházán

Magyarország két megapartija, a Felezés és a Sztilo fuzionál, így hozva létre Kelet-Magyarország legbrutálisabb kétnapos arénafesztiválját.

A helyszín a nyíregyházi Continental Aréna, ahol péntek este nyolckor kezdődik a Felezés. A line uptól a legedzettebb partiállatoknak is leesik az álluk: érkezik a BSW, Pixa, Rico és Miss Mood, valamint a Teswér, a lemezlovas szekciót pedig DJ Bíró, Lennard, Koósz Milán és Szecsei erősítik. A bulit kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek, illetve a felügyeletük alatt lévő, 18. életévüket be nem töltött személyek látogathatják.

21 óra: Sárbogár a 2-es Pubban

Visszatérő vendég Nyírbátorban a Sárbogár, tavaly például a duó nyitotta meg a nyári Bátori Korzó programsorozatot, pénteken pedig a 2-es Pub közönségének zenél. A koncert után is érdemes maradni, mert a DJ pult mögött Nyakas Máté gondoskodik majd a kiváló hangulatról.

Az egri formáció az akusztikus popzenét keveri a modern technikával. Fellépéseinek alapját a looper adja, hol több, hol kevesebb zenei alap szólal meg rajta. A beatboxtól kezdve a gitáron át a harmonikáig, énekig mindent élőben, a koncert pillanatában rögzítenek, s belevegyítik az esemény hangulatát is.

21 óra: Csak a mulatás

A vajai Anna Pubban szombaton sem maradnak élő zene nélkül a mulatni vágyók. A hangulatfelelős Ignácz Márkó lesz.

A fiatal zenész 1995-ben született Mátészalkán és Nyírderzsen nőtt fel. A zene mindig is prioritást élvezett az életében, 2009-ben állt először közönség elé. Repertoárját folyamatosan bővíti, hogy bulijain minden korosztály kedvében járhasson.

22 óra: Mi Gente Party

Forró hangulat várja mindazokat, akik péntek este a nyíregyházi Mamma Miát választják.

A rezidens DJ Sögö a legdallamosabb, legperzselőbb latin, reggaeton, R’n’B, és hip-hop zenékkel készül, úgyhogy aki teheti, vigyen magával egy tűzoltót.

November 20., szombat

18 óra: XII. Full Of Anger Undergroud Metal Fesztivál

Hat dühös metálzenekar zúzza össze a falakat szombaton a nyíregyházi Club Hollywoodban. A Full Of Anger az egyik, ha nem a legigényesebb hazai seregszemle a műfajban, így garantáltan nem csalódik, aki itt akarja végigbólogatni az estét.

Kapunyitás délután fél hatkor, az első banda, a black metált zengető Frost pontosan 18 órakor kezd, és ízelítőt ad decemberben megjelenő Winterblood című albumából is. A következő fellépő az Angerseed – a 2007-ben alakult debreceni banda a hazai death metal élet egyik legaktívabb zenekara.

Tavaly jelent meg Forever Burning Hatred című EP-jük. A melodic death metal vonalat képviseli a Nygmalion. A formáció Deluminate című lemezének anyagával érkezik Nyíregyházára. A 2001-ben alakult Athame a black-death vonalon mozog, legutóbbi, szám szerint a harmadik albumuk 2017-ben jelent meg. A fémfesztivál utolsó előtti fellépője a goregrindban utazó Paediatrician. A 2006-ban alakult banda kezdetben a Supplication nevet viselte, zenéje pedig közelebb állt az old-school grindcore-hoz, azonban az idő előrehaladtával a csapat név- és koncepcióváltáson is átesett, így lett 2007 tavaszától a név Paediatrician, a műfaj pedig az általuk azóta is játszott gyors, kompromisszummentes goregrind az arra jellemző szövegvilággal (zombik, fertőzés, halál...). A bulit a Zivatar koncertje zárja. Az instrumentális doom/death-et játszó formáció eddig három albumot tudhat magáénak, legutóbbi lemezük, a Demons From The Deep 2019-ben jelent meg.

20 óra: Folytatódik az arénafesztivál

A kétnapos nyíregyházi arénafeszt Sztilopartival folytatódik szombaton.

A fellépők listáját látva ezúttal sem kell szégyenkezniük a szervezőknek, hiszen Andro, Burai, DJ Franky, Essemm, Jackwell, a Katapult DJ, Lmen Prala és Mikee Mykanic tudja, hogyan mulat a nép. Öveket becsatolni, ez rázós út lesz!

22 óra: Hey Ya! – Best of 2000’s party

Emlékeztek még a kétezres évek TOP slágereire és buli-himnuszaira? Ha nem, szombaton a Mamma Miában DJ PéGé és Mr. Aradványi segítenek felidézni a régi idők legnagyobb bulijait.

22 óra: A csajok éjszakája

Fergeteges bulit ígér a mátészalkai Club Passion rezidense, DJ Tekk szombat éjjelre. Aki ebben a segítségére lesz: Andrew Dexx.

A technótól a death metalig gyakorlatilag az összes zenei stílus és műfaj képviseli magát a hétvégén a megyében. Nyíregyházán kétnapos arénafesztivál kezdődik, ahol többek között a BSW is fellép, de aki egy kis hörgésre és bólogatásra vágyik, annak a Full Of Anger-ön a helye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában