zene

2021.11.09. 17:00

Lengyel zeneszerzők műveit is zongorázták

KM

A X. Ferenczy György Zongoraversenyt – ami egyben a Nemzetközi Chopin Zongoraverseny is volt – az elmúlt szombaton rendezték meg Budapesten. A vasárnapi eredményhirdetésen megyénk ifjú zenészeinek is jutott az elismerésekből. A Tomsits Rudolf Alapfokú Művészeti Iskola növendéke, Tamás Ilka a második korcsoportban dicsérő oklevelet vehetett át. Bátyja, Tamás Mátyás a harmadik korcsoportban a harmadik lett. Felkészítő tanáruk Krokovay Gizella.

A mátészalkai Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola tanulója, Kovács Lotti az első korcsoportban a harmadik lett. Felkészítő tanára Jakab Lászlóné. Részt vett még a zongoraversenyen a Vikár Sándor Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola növendéke, Domut Adrián, aki dicsérő oklevelet kapott. Felkészítő tanára Tóth Olga. Az alsóbb korcsoportban induló versenyzőknek kötelező műként egy lengyel zeneszerzőtől kellett egy szerzeményt eljátszaniuk, a nagyobbak számára Chopin-mű volt a kötelező a szabadon választott darab mellett. A versenyen megyénk fiataljai személyesen vettek részt, de több hazai és külföldi résztvevő online indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában