Ünnepi megemlékezés

2022.03.14. 15:05

Baktalórántháza jótevői

Ketten is posztumusz díjazottak lettek az ünnepi megemlékezésen.

Forrás: művelődési központ

Az ünnepi megemlékezést vasárnap tartották Baktalórántházán. A református templomban az istentiszteleten igét hirdetett dr. Kovács Kálmán lelkipásztor, majd a Gróf Dégenfeld Imre Református Általános Iskola diákjai tartották az ünnepi műsort.


A Dégenfeld Művelődési Központban fellépett a NyírjáCOOLtúra Művészeti Csoport. Ünnepi beszédet mondott Miklós Lászlóné, a Baktalórántházai Zengő Erdő Óvoda, Bölcsőde intézményvezetője. Utána hullt le a lepel arról, hogy kiket illet a Baktalórántházáért-díj. Ezúttal hárman részesültek az elismerésben. Horváth Györgyné személyesen vette át a díjat Nagy Lajos polgármestertől. Hegedűs Gyula és Németh Bálint posztumusz Baktalórántházáért-díjat kaptak, melyet családtagjaik vettek át. Az ünneplő közönség jelenlétében a főtéren álló gróf Degenfeld Imre mellszobra előtt helyezték el a megemlékezés koszorúit.


A Dégenfeld Kastélymúzeum március 15-én 10 és 16 óra között várja ingyenesen a kirándulni és megemlékezni vágyó vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában