Lélekpark

2022.04.01. 17:41

Így indul: anyaszült meztelenül ébred a krokodilok között Nyíregyházán...

A portugál filmfesztiválon mutatják be a Lélekpark című filmet.

KM

Forrás: KM-archív / Dodó Ferenc

Nyíregyháza, Porto. Odegnál Róbert és Horváth Illés Lélekpark című filmjét is műsorra tűzik az április 1-jén kezdődő, 42. alkalommal megrendezett Fantasporto filmfesztiválon – közölte a Nemzeti Film- intézet (NFI). 


A történet egy állatparkból, méghozzá a nyíregyháziból indul, ahol egy férfi anyaszült meztelenül ébred a krokodilok között. Nem emlékszik, hogyan került oda, és ha ez nem lenne elég, arról sem tud beszámolni, hol volt az előző három évben. A nem mindennapi ügyet egy fiatal és rendkívül éles elméjű nyomozónő igyekszik kibogozni. 


Közös munka 


A Lélekpark a Blue Duck Arts és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház munkájának eredménye, az NFI színházak és filmesek együttműködését támogató program egyik elemeként készült. A főszerepeket Staub Viktória, Pregitzer Fruzsina és Horváth László Attila játsszák, a producer Roskó Péter és Vékes Csaba voltak, a filmet Horváth Illés, a nyíregyházi teátrum művészeti vezetője rendezte. 


A fantasy-thriller premierje a Fantasporto 21 új alkotást bemutató versenyprogramjában lesz, s hamarosan Brazíliában is vetítik majd. 

Címkék#Lélekpark

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában