Színház

2022.05.28. 10:06

Igazi nyáresti csemegék a színház szerelmeseinek

A nevetésé lesz a főszerep a színházban és a Rózsakertben egyaránt.

KM

A Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház előadásában láthatjuk a Tótékat

Nem telhet el a nyár színházi élmények nélkül. Két előbemutatóval készül a nyíregyházi teátrum: június 11-én 20.30-tól Keszég László rendezésében a Spamalot, avagy a Gyalog galopp című musicallel és június 17-én, 18-án és 20-án 20.30-tól Horváth Illés rendezésében a Jó estét nyár, jó estét szerelem című előadással várják a nézőket a Rózsakert Szabadtéri Színpadon. Minkét darab látható majd a 2022/23-as évadban színházbérlettel is. 
 

Támogató előadás 

 

A Móricz Zsigmond Színház június 25-én vendégül látja nagyszínpadán a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház társulatát, mely 19 órától mutatja be a Tóték című produkciót Vidnyánszky Attila rendezésében – az őrnagyot Trill Zsolt alakítja. 

Július első napján a nevetésé lesz a főszerep a szabadtéri színpadon, ahol 21 órától Csonka Andrásnak és Kerekes Józsefnek köszönhetően Rövidzárlat lesz a Jászai-díjas Nagy Sándor rendezésében. A darab zseniális trükk­je, hogy míg a szereplők a sötétben tapogatóznak, a közönség mindvégig fényesen mulat. 
A világhírű cigány- és magyarnóta-énekes, Bangó Margit is fellép a Rózsakertben: július 9-én 20.30-tól a Swing á la Django együttes kíséri a Kossuth-díjas művésznőt. 


Szente Vajk Legénybúcsú című művét és rendezését Nagy Sándor alkalmazta színpadra. A vígjátékot közkívánatra augusztus 13-án 20.30-tól újra megtekintheti a szabadtéri színpad közönsége. Szente Vajk íróként nemcsak a végsőkig feszíti a nevetőizmokra specializálódott bohózat kereteit, hanem föl is frissíti azt, már-már szinte a műfaj paródiája pereg a néző előtt.

Címkék#színház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában