Fehérgyarmat

2022.07.04. 16:59

Tánclépésekkel az álmok útján

Ha valaki már egészen fiatalon nagy érdeklődést mutat a táncművészet iránt, akkor abból a „kisemberből” előbb vagy utóbb táncművész lesz. Azokból legalábbis minden bizonnyal, akik foggal-körömmel ragaszkodnak az álmaik eléréséhez.

Fecske László

Ajtai Hanna és Nyeste Zalán az Európa-bajnokság díjátadóján | Fotó: Korponai Rita

A mátészalkai születésű Nyeste Zalán ezen az úton halad már egészen kicsi kora óta. Zalán 2009-ben született Mátészalkán, s nyolc éves koráig Fehérgyarmaton élt. Kivételes mozgására, remek ritmusérzékére már az óvodában felfigyeltek az óvónők, Jenei Judit és Felcsik Ferencné. A tánc iránti érdeklődés már ekkor erősen dolgozott Zalánban, akit később a Bárdos Lajos Művészeti Iskolában a tánctanára, Kovács Edina vitt el az élete első versenyére, ahol a zsűritől Gyémánt minősítést kapott, amit – bár csapatban táncolt – kizárólag neki ítéltek oda.

Fordulópont következett be Zalán életében 2017 júniusában, ugyanis az édesanyjával Budapestre költözött, s az általános iskola második osztályát már a XX. kerületi Hajós Alfréd Általános Iskolában kezdte meg. Mint az édesanya érdeklődésünkre elmondta, gyermeke szinte lázban égett, amikor táncoló embereket látott. Minden porcikájában érezte, hogy ez az ő világa, s hitte, hogy teljes odaadással tudná művelni ezt a tevékenységet.

A sors összehozta Tóth Nikolett tánctanárral, aki azóta is a „szárnyai alatt” tartja Zalánt, s különféle versenyekre is viszi őt a többi diákkal együtt. Zalán öt éve tagja ennek az egyesületnek (Royal Dance SE), duó kategóriában 2020 óta táncol, s a táncművészetet jelenleg nem csak hobbinak, de szerelemnek is tekinti. Édesanyja szerint a fia sosem fáradt táncolni, tele van energiával, szinte erre született. A jövőjét illetően is kizárólag a táncban gondolkodik. A kisebb-nagyobb sikerélményei pedig teljes gőzzel hajtják őt előre az álmai útján. Közel egy éve jár minden szombaton többórás táncpróbákra, s nagy szeretettel készül a kihívásokra. A befektetett munkája eredményeképpen ez évben Ajtai Hannával együtt - akivel két éve táncolnak duóban - országos magyar bajnokságot és Európa Bajnokságot is nyertek.

Zalánt legutóbb - néhány napja - az a megtiszteltetés érte, hogy a Dzsungel könyve című musicalban is szerepelhetett, mint táncos. A darab zenéjét Geszti Péter és Dés László szerezte, s Zalánt nagy boldogság töltötte el, amikor megtudta, hogy ilyen nagy nevek alkotásaiban szerepelhet, ráadásul olyan színművészek társaságában, akiket a televízióból is jól ismert.

Az ifjú táncos számára minden verseny, de még egy-egy iskolai szereplés is igazi kihívás. Ha semmi tétje nincs egy-egy fellépésnek, akkor is úgy megy fel a színpadra, mintha élete legnagyobb, legfontosabb előadására készülne. Ez a magatartás már valódi profizmusra vall. Szeptembertől a Madách Színház előképzős csoportjában fog táncolni Zalán, aki emellett továbbra is szeretne az egyesületben maradni. Az ifjú növendéknek két nővére is van, Zsófia és Ágnes, akik végtelenül büszkék a kistestvérük sikereire.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában