Jéke

2022.08.03. 20:00

A nézését, a járását, meg a költségek átgondolását

Jéke lakóira éppúgy ráfér a kikapcsolódás, mint az anyagi segítségnyújtás. Egyikről sem kell lemondaniuk.

Kis Grófo is fellép vasárnap Jékén

Forrás: az előadó archívuma

Az elszabaduló energia- és fogyasztói árak jóval többet vesznek ki a családok pénztárcájából, mint korábban, ráadásul közeleg az iskolakezdés, s szinte vele együtt a fűtési szezon. Fokozódó nyomás nehezedik a szűkös erőforrásokból gazdálkodó háztartásokra, nemkülönben a helyhatóságokra – ismerte fel Jéke önkormányzata, szem előtt tartva ugyanakkor azt is, hogy a helyieknek – a vírushelyzet miatt – évek óta nem volt részük össznépi kikapcsolódásban, ráférne a lelkekre végre egy kis önfeledt szórakozás.

 

Jobb helye lesz a forintoknak

 

– Módosítva az eredeti elképzeléseken, újraterveztük a büdzsét, hogy bölcsebben gazdálkodhassunk a rendelkezésünkre álló forintokkal – kezdte Kovács József polgármester, majd ismertette a határozatot, mely szerint augusztus 7-én a mulatásé lesz a főszerep Jékén. A helybeliek és a 14 éven aluli vendégek számára díjmentesen látogatható falunapot vasárnap délután a Dózsa úti kispályán rendezik meg, ahol fellép Szuperák Barbie, Jolly, Kis Grófo, a Bittó Duó, majd utcabállal zárul a program. A korábbi gyakorlattól eltérően azonban most nem lesz ingyen ebéd és a tűzijáték is elmarad.

– Az így megtakarított pénzt szociális területen fogjuk felhasználni, hiszen ott a „legnagyobb a szükség”. Augusztustól azokat az időseket, betegeket, gondozottakat, akik igénylik, hetente egyszer elvisszük Kisvárda egyik bevásárló központjába és húsboltjába, hogy a lehető legkedvezőbb áron tudjanak bevásárolni maguknak. A tanévkezdési támogatás mértékét megemeljük: az óvodás gyermekek után 5000, az általános iskolás diákok után 8000, a középiskolások után 10000, a felsőoktatásban tanul fiatalok után 100000 forint támogatásban részesülnek a jogosultak – taglalta a jékei önkormányzat megélhetést segítő, anyagi terheket enyhítő döntéseit a településvezető. 

PI

Címkék#Jéke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában