Rajzpályázat

2022.11.09. 14:24

A gyerekek látják és értik a megyei értékeket

A megyei identitás erősítése jegyében hirdetett rajzpályázatot a megyei önkormányzat, melynek zsűrizését szerdán tartották a megyeházán.

Fotó: Sipeki Péter

–  Általános iskola alsó- és felsőtagozatosait, valamint középiskolásokat kértünk arra, hogy tetszőleges technikával rajzolják le, mutassák be Szabolcs-Szatmár-Bereg egy általuk választott épített vagy természeti értékét, történelmi emlékhelyeket – mondta Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke. – Minket is meglepett, hogy csaknem 180 alkotást érkezett a felhívásra, s kiváló munkákat láthatott a zsűri, amelynek tagjai nemcsak a rajzok kiváló minőségére csodálkoztak rá, hanem arra is, mennyire látja, érti és értékeli a fiatalabb generáció is megyénk értékeit. Olyan perspektívákat, részleteket és új megközelítéseket mutattak be, amivel a felnőttek világlátását is bővítik, színesítik – tette hozzá a megyei értéktár bizottság elnöke, aki  Mihálka György festőművész, Karakó Lászlóné amatőr festő és nyugdíjas rajztanár társaságában rangsorolta a rajzokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában