Nyíregyháza

2022.11.26. 13:04

Összkari előadás a hangversenyen

Kodály Zoltán számára fontos volt, hogy minél többen énekeljenek.

A Cantemus Gyermekkórus is fellép a bérletes hangversenyen szombat este

Forrás: Archív fotó: Pusztai Sándor

Egyetem-begyetem, Túrót eszik a cigány, Vejnemöjnen muzsikál, 150. genfi zsoltár, Angyalok és pásztorok. A zenebarátok számára ismerősen csengenek ezek a Kodály-kórusművek, amelyek ismét felcsendülnek november 26-án 18 órától Nyíregyházán a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében. A Cantemus kórusbérlet soron következő koncertje ugyanis a 140 esztendővel ezelőtt született magyar zeneszerző, népdalgyűjtő, zenepedagógus előtt tiszteleg. A kórusműveket a Cantemus Gyermekkórus és a Pro Musica Leánykar előadásában hallhatják az érdeklődők, vezényel Kerekes Rita és Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy. Kodály Zoltán munkásságát, pályafutását köszöntőjében dr. Vas Bence, a Magyar Kodály Társaság elnöke méltatja.

Kodály Zoltán számára fontos volt, hogy minél többen énekeljenek. Ennek a gondolatnak a jegyében a hangverseny első része összkari előadással fejeződik be. A Berzsenyi Dániel A magyarokhoz (Forr a világ) című versére írt szerzeményét a koncert valamennyi kórusa énekli, az összkart vezényli Szabó Dénes. A hangverseny második részében a Psalmus Hungaricus című szerzeményt mutatja be a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar, a Cantemus Vegyeskar és a Cantemus Gyermekkar, szólót énekel Horváth István (tenor). Vezényel Szabó Soma Liszt-díjas karnagy. 
KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában