Anarcs

2023.01.15. 17:05

„Írt, rólunk, elődeinkről, az anarcsi emberekről, a földekről és a tájról”

Czóbel Minka halálának 76. évfordulója alkalmából koszorúzással egybekötött megemlékezést tartanak a költő anarcsi síremlékénél, a Czóbel-kúria park­jában január 17-én, kedden 12 órától.

– Czóbel Minka itt született, élt és halt meg Anarcson, a bölcsőtől a sírig ehhez a kerthez kötődött. A kerthez, s a kúriához, melyről oly’ sok versben énekelt nekünk. Ez volt a nyugvópont, ide tért vissza hosszabb-rövidebb utazásairól, bejárta Európát, a párizsi Sorbonne-on is hallgatott órákat, anyanyelvi szinten beszélt franciául, angolul és németül, számos műfordítás köthető a nevéhez. És persze írt, rólunk, elődeinkről, az anarcsi emberekről, a földekről és a tájról. Csodavilágot teremtett, amit ránk hagyott örökül. Írói hagyatékát ápolnunk, őriznünk kell – ez kötelességünk –, s tesszük ezt halálának évfordulóján is, amikor felidézzük munkásságát, életútját, és fejet hajtunk emléke előtt – fogalmazott korábban Kertész Zoltánné, a Czóbel Minka Baráti Kör titkára. 
KM

Címkék#Anarcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában