Kemecse

2023.03.10. 09:07

Rajzpályázat a tehetséggondozás jegyében

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kemecsei Tagintézménye az év elején rajzpályázatot hirdetett a kemecsei járás óvodásai számára.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kemecsei Tagintézménye az év elején rajzpályázatot hirdetett a kemecsei járás óvodásai számára. Az „Álmomban láttam…” című tematikán belül bármilyen technikával készíthettek alkotásokat a gyerekek. A járás 10 óvodájából közel 80 pályamű érkezett, melyek színvonala bizonyítja, hogy a tehetség felismerése és támogatása a hátrányos helyzetű településeken is kiemelt jelentőségű.  Színes, fantáziadús, „álomszerű” képek születtek, nehéz döntés volt a díjak odaítélése. Tóth Lívia DLA textilművész, a Nyíregyházi Egyetem tanára zsűrizte az alkotásokat, segítségével három korcsoportban döntöttünk a helyezésekről és a különdíjakról. Ezúttal a színvonalas alkotásra törekvő, még technikájukat tekintve fejlődésben lévő óvodások számára ún. „igyekezet” díjat is átadtunk, mellyel az ösztönzés volt a célunk. Az ünnepélyes eredményhirdetést március 6-án tartottuk. A jutalmak előteremtésében kemecsei és nyíregyházi vállalkozók nyújtottak segítséget, támogatva a kezdeményezésünket. A díjak átadását követően mesehallgatással, majd kézműves foglalkozással leptük meg a tehetséges gyermekeket. Köszönet és elismerés illeti a résztvevő valamennyi óvodást, az őket segítő óvodapedagógusokat, óvodavezetőket, a mögöttük álló szülőket, a pályázatot anyagilag támogató vállalkozókat és nem utolsó sorban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szakszolgálat valamennyi dolgozóját, akik a tehetséggondozó program szakmai megvalósítói.

 

Módyné Cselényi Mónika

tagintézmény-vezető, 

Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kemecsei Tagintézménye

 
 

 

 

 

 

Címkék#Kemecse

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában