Hangverseny

2024.02.14. 08:30

Gálahangversenyen a zenészek

M. Magyar László

A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium épülete

Forrás: Fotó: KM- Archív

„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, repülést a képzeletnek, és életet mindennek.” Ezt a platoni gondolatot vallják magukénak a  Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium zeneművészeti tagozatának tanárai és növendékei, s e bölcsesség jegyében végzik nap mint nap munkájukat. Hogy mennyire sikerül a növendékeket az előadóművészi hivatásra felkészíteni, arról a zenebarát közönség is meggyőződhet 2024. február 19-én 17 órától a Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában, ugyanis első alkalommal rendezi meg gálahangversenyét a művészeti középiskola. A műsorvezető Munkácsi Anita lesz.

A koncerten fellépnek a zeneművészeti tagozat klasszikus és népzene tanszakának növendékei és művésztanárai szóló és kamara produkciókban egyaránt. Nagyon színes lesz a műsor, keveredni fognak benne a műfajok a barokk kortól egészen az operett világáig, valamint felvonultatják a jelenleg náluk oktatott hangszerek széles skáláját. A növendékek játszanak többek között zongorán, citerán, népi hegedűn, vibrafonon, tubán, trombitán, kürtön, gitáron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában