Vetélkedő

2024.03.17. 14:52

Lehet másképpen is ünnepelni…

A Mátészalka Szakképzési Centrum Gépészeti Technikum és Kollégiuma rendhagyó módon tisztelgett-tiszteleg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt.

Szon.hu

Több éve kreatív, informatív és játékos rendezvénnyel ünnepeljük március 15-ét. A közel 800 diák, 32 osztálya egyszerre vesz részt a Hazánk, Magyarország vetélkedőn. Osztályfőnökök az osztályukkal közösen mérettetik meg magukat ezen a különös napon és emlékeznek a hőseinkre. Rajzolnak, puzzle-t raknak, totót, logikai feladatokat oldanak meg az ünnepkörrel kapcsolatban. Az élményszerzéssel egyszerre kapnak a diákok megannyi információt a történelmi eseményről. Öröm látni a lelkesedésüket, jó érzés megtapasztalni, hogy ebben a felgyorsult világban motiváljuk őket. Fontos, hogy a legtöbb ismeretet kapják meg nemzeti ünnepeinkről, vidékünk értékeiről. Ezzel is erősítve bennük a vidék, a táj, a hazához való kötődést - mondta Fejér Gábor Zoltán, az intézmény igazgatója. Technikum révén szeretnénk diákjainkat a szakmai képzés mellett az életre is nevelni, olyan tudást biztosítani számukra, hogy a mindennapokat könnyebben és akadálymentesen éljék meg. Ezért a közösségépítés, élményszerzés mellett számos olyan programot is kínálunk, ahol kipróbálhatják képességeiket, ahol még több élménnyel gazdagodhatnak - fejezte be gondolatát az igazgató. Pótor Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában