atlétika

2019.06.24. 08:37

Bakosi Peti szülinapi versenye Minszkben

Európa Játékok: különleges vetélkedés várta az atlétákat.

Bakosi Péter a magasugrás selejtezõjében a II. Európa Játékokon a minszki Dinamo Stadionban 2019. június 23-án. | Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nagy érdekelődés kíséri a pénteken Minszkben elkezdődött második Európa Játékokat. A Dinamo Stadionban rendezett, péntek éjszakába nyúló megnyitón a magyar zászlót az olimpiai ezüstérmes dzsúdós, Ungvári Miklós vitte az ünnepségen.

A vasárnapig tartó multisporteseményen 50 ország 3667 sportolója verseng 15 sportág 23 szakágában és összesen 200 versenyszámában, a 121 magyar 14 sportágban érdekelt.

Két nyíregyházi atléta

A küzdelmek már pénteken reggel megkezdődtek, vasárnap az atlétikai csapatverseny is elkezdődött. A magyar együttesben a Nyíregyházi Sportcentrum két kiválósága is helyet kapott. A résztvevőket négy csoportba osztották, tíz számban vetélkednek a válogatottak.

A mieink az első körben a hatcsapatos csoportban versenyeztek, és végül a németek mögött, a második helyen zártak. A különleges magasugrásban mindenki háromszor ugorhatott előre megadott magasságon.

Bakosi Péter a magasugrás selejtezõjében a II. Európa Játékokon a minszki Dinamo Stadionban 2019. június 23-án. | Fotó: MTI/Kovács Tamás

A hat versenyzőt két hármas csoportba osztották, a párviadalokban a vasárnap huszonhatodik szülinapját ünneplő Bakosi Péter 211 centivel egyszer nyert, egyszer alulmaradt. Így a harmadik ugrással a másik trió tagjával versenyzett, aki leverte a 215-öt, miként Peti a 211-et, így mindketten harmadikok lettek. A 4×400-as mixváltó Tasi T. Dáviddal az ötödik helyen zárt.

Párviadalokban ugrottak

Miként Bakosi Béla, a szakmai stáb nyíregyházi tagja elmondta, a csoportgyőztesek automatikusan továbbjutottak a szerdai középdöntőbe, a negyedik csoport küzdelmei lapzárta után értek véget.

Amennyiben a mieink a legjobb kettőben vannak, akkor szerdán a középdöntőben versenyeznek, ellenkező esetben a vigaszágon kedden. De onnan is tovább lehet jutni, tehát még biztosan versenyben van a magyar csapat.

Ami a vasárnapi eredményeket illeti, Ungvári Attila bronzérmet szerzett 81 kilogrammban a minszki cselgáncstornán, amely az idei Európa-bajnokság is egyben.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában