kézilabda

2019.07.09. 16:04

Búcsú negyedszázad játék után

Vakarcs Krisztina a rengeteg sérülés ellenére is eredményes pályafutást tudhat magáénak.

Dr. Hanusi Péter polgármester (jobbra) és Torma Tamás alpolgármester, az egyesület elnöke virágcsokorral köszöntötte Vakarcs Krisztinát a búcsúmérkőzése után

Május 18-án a DVSC utánpótláscsapata ellen lépett utoljára pályára Vakarcs Krisztina, a Mátészalka NB II.-es gárdájának játékos-edzője. A mérkőzésen három góllal járult hozzá a sikerhez, melyek játékos-pályafutása utolsó találatai is voltak egyben. Kriszta 25 év aktív játék után úgy döntött, itt a vége, befejezi.

– Az utolsó év nehezen indult, régóta érlelődött bennem ez a döntés, szeretek kézilabdázni, de a pályán már nem tudtam azt nyújtani, amit elvárok magamtól. Eljött hát az én időm, hogy megálljak, és köszönetet mondjak a szurkolóknak és edzőimnek – indokolta döntését a rutinos játékos.

Nem kerülték el a sérülések

– Általános iskolai osztályfőnököm, Ficsor Mihályné javaslatára kezdtem el sportolni Nagyecseden, több mindent kipróbáltam, végül a kézilabda mellett döntöttem. Középiskolás tanulmányaimat Kisvárdán folytattam, és természetesen a sportot sem hagytam abba.

Érettségi után Berzsenyi Mária vett szárnyai alá, mert tetszett neki a játékom, tehetségesnek tartott, hívó szavára a Tiszaújváros NB I./B-s csapatába igazoltam – tekintett vissza a kezdetekre Vakarcs Krisztina.

– Sikerült megnyernünk a bajnokságot, és még a válogatottba is meghívtak, de elszakadt a térdszalagom, így nem tudtam magamra ölteni a válogatott mezt. A következő szezonban a szintén NB I./B-s Mátészalkára igazoltam, ahol a megyei szövetség 2006-ban a legeredményesebb sportolónak választott meg.

Dr. Hanusi Péter polgármester (jobbra) és Torma Tamás alpolgármester, az egyesület elnöke virágcsokorral köszöntötte Vakarcs Krisztinát a búcsúmérkőzése után

Ebben az időszakban futott be az első élvonalbeli ajánlat, amit el is fogadtam, és Makóra igazoltam, majd fél év múlva váltottam, az Óbudai Goldberg játékosa lettem. Sajnos a sérülés itt sem került el, ezúttal a másik térdemben szakadt el a szalag, ismét kényszerpihenő várt rám.

– 2008-ban hazaköltöztem, és mátészalkai színekben folytattam a sportot, de a sérülés itt sem került el, már a hatodik műtét és újabb pihenő következett – sorolja tovább gazdag pályafutásának állomásait.

– 2013-ban, két év kihagyás után a megyei I. osztályban Mátészalkán és NB II.-es kisvárdai csapatban játszottam, mellette pedig beiratkoztam az edzői tanfolyamra.

Átadná a tapasztalatát

– A következő évben porcsérülést szenvedtem, így az edzői feladatokra koncentráltam – folytatta. – Aztán újabb esélyt adtam magamnak, és beálltam a sorba, edző és játékos is voltam, ami nem egyszerű fel­adat, de azt gondolom, sikerült megugranom, hisz bajnokságot nyertünk!

A mögöttünk hagyott szezont ezüstéremmel fejeztük be, ami igazán szép siker ebben az erős mezőnyben.

– Nem távolodok el teljesen a kézilabdától, a mátészalkai utánpótlásban kamatoztatom tapasztalataimat, de sokat tudok meríteni majd a Berzsenyi Máriától és a Kovács Pétertől tanultakból is, ők voltak azok az edzők, akik a legnagyobb hatással voltak rám pályafutásom során – zárta gondolatait Vakarcs Krisztina.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában