Kézilabda

2019.10.05. 13:26

A Kisvárda megtörné a barcikai átkot

A Tiszavasvári Füzesabonyban folytathatja megkezdett sorozatát.

Az NB II.-es női mezőnyben még négy csapat hibátlan, köztük a két megyénkbeli alakulat. A Mátészalka egy hétig még biztosan az is marad, ugyanis a hétvégén nem lép pályára, a Vitka SE viszont vasárnap a Lóci DSE gárdáját fogadja. Vakarcs Krisztina, a Vitka SE edzője bízik benne, hogy lányai megszerzik idénybeli harmadik győzelmüket is a vasárnap délelőtti mérkőzésen, annak ellenére, hogy lesznek hiányzói.

Elszántan utaznak

A férfiaknál mindhárom csapatunkat idegenbe szólítja a kötelesség a hét utolsó napján.

A Tiszavasvári annak a Füzesabonynak lesz a vendége, amelyet az első fordulóban a Kisvárda hazai pályán megvert, igaz, csak egy találattal. Hadas Sándor, a Tiszavasvári trénere elmondta, hogy a két együttes mindig szoros találkozót vívott egymással. Bár csapatát sérülések tizedelik, reménykedik abban, hogy tovább tudják folytatni megkezdett szép sorozatukat.

A bajnokságot győzelemmel nyitó, majd két vereséget szenvedő Kisvárda Kazincbarcikára látogat. Türk Ferenc edző elmondta, hogy az utóbbi időben nem sok babér termett csapatának a borsodiak otthonában, legjobb eredményük az előző szezonban egy döntetlen volt. Van ugyan néhány hiányzója a gárdának, de elszántan utaznak a találkozóra, és reméli, hogy győztesen hagyják majd el a parkettet.

A nyírbátori gárda az NB I./B-ből kieső és oda vissza­vágyó DEAC-hoz utazik.

– Hét közben átbeszéltük a srácokkal az elmúlt fordulóbeli váratlanul különbségű vereséget, próbáltunk rendet tenni a fejekben, remélem, sikerült. A vasárnapi mérkőzésen nem mi vagyunk az esélyesek, ettől függetlenül a mérkőzést nem feladva, tisztességesen fogunk küzdeni – fogalmazott Petneházi Zsolt, a Nyírbátor szakosztályvezetője.

BB

Ezek is érdekelhetik