NB I

2019.11.12. 08:04

Igaz, bosszantó, de nem tragikus

Hiába szerezte az első gólt a kisvárdai csapat, nem sikerült megtartani Pakson az előnyt.

Fotó: Tolnai Népújság

Az edzőváltás után a csapatok gyakorta megtáltosodnak, így kiszámíthatatlan ellenfélnek ígérkeznek. Így vélekedtek a kisvárdaiak is, amikor szombaton pályára léptek a paksi gyepen. Az atomvárosiaknál útilaput kötöttek Tomiszlav Szivics lábára, helyette az utánpótlásvonalban dolgozó Osztermájer Gábor küldte csatába Böde Dánieléket.

Az eső rányomta a bélyegét a játék színvonalára, ez a meccs emiatt aligha lesz emlékezetes. Papp Kristóf számára igen, mert a paksi piros lapot kapott, két perc múlva pedig gólt szereztek a vendégek. Sajnos nem három pontot érőt, mert a ráadás első minutumában egalizáltak a házigazdák.

– A mutatott játék és az egész meccs alapján azt mondhatom, hogy bár egy-két helyzettel több volt a hazaiaknak, végig egyenrangú ellenfelek voltunk, nekünk is voltak lehetőségeink – kezdte visszapillantását a szombati bajnokira Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője.

– Mivel a hajrában szerzett előnyünket nem tudtuk megtartani, így már kicsit keserű a szájízünk. Sokkal okosabban és rutinosabban kell futballozni, ha a hajrában mi jutunk előnyhöz. Ezt a találkozót le kellett volna úgy hoznunk, hogy három ponttal tudjunk hazatérni. Mindig hangsúlyozom, nagyon számít az, hogy ki szerzi az első gólt. Most mi voltunk, mégsem tudtuk megtartani az előnyünket.

– A szünetben elsősorban arról beszéltünk, hogy nagyon egygólos meccsnek néz ki – folytatta Dajka László. – Az első félidőben mindkét csapat túlságosan óvatosan játszott, azt mondtuk, hogy a stabilitást megtartva kockázatot kell vállalnunk.

Jöttek a cserék, és nem érdemtelenül jutottunk vezetéshez. Sajnos végül kétgólos találkozó lett, úgy vélem, a meccs végi kapkodás miatt veszítettünk két pontot, ám az egy pont sem tragédia Paksról. Nekünk az volt a legfontosabb, hogy ne jöjjünk haza üres kézzel, ezt teljesítettük – így Dajka László.

Vasárnap Kolozsváron

A válogatott stadionavatója és Eb-selejtezője miatt a hét végén nem lesz forduló az élvonalban. Ám a kisvárdaiak nem maradnak meccs nélkül. Nem is akármilyet játszanak Kolozsváron, hiszen vasárnap délután az Európa-liga főtábláján csoportjában második CFR Cluj vendége lesz a kisvárdai alakulat.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában