Hübner Nyíregyháza BS

2020.01.29. 10:01

A kötelező sem lehet nehéz

A nyíregyházi csapat nem foglalkozhat azzal, mit mutat a tabella.

Tóth Gergelyék növelnék a győzelmeik számát

Fotó: Pusztai Sándor

Szerdán 17 órakor hazai pályán folytatja bajnoki szereplését a listavezető Hübner Nyíregyháza BS. Az ellenfél az élvonalbeli Pécs második csapata, amellyel a Cápák már játszottak ebben a szezonban. A pécsiek otthonában szűk rotációval dolgozott a nyíregyházi együttes – Dancsecs András és Mokánszki Máté nem játszott, Bus Iván csupán hét percet töltött a pályán –, ám így is nyert 92–82-re.

Tóth Gergelyék növelnék a győzelmeik számát
Fotó: Pusztai Sándor

– Az októberi meccsen nem voltunk teljes csapattal, és az elmondható, hogy hazai pályán erős a Pécs, de most már idegenben is képesek megszorongatni csapatokat – beszélt Siska János vezetőedző a tabella utolsó előtti helyén álló pécsi együttesről. – A helyezésükhöz képest jó játékosaik vannak, de még fiatalok, rutintalanok, talán ezért nem nyerik a meccseket. Felnőtt játékot játszanak viszont, ami kedvezhet nekünk, mert a rendszerjátékra könnyebb felkészülni. Nem tudjuk, hogy milyen kerettel érkeznek, hiszen többen a felnőttcsapattal edzenek, Bíró Levente például nemzetközi meccsen is játszott a szezonban.

Többeket játszatna

– Oda kell figyelni, mert jó szerkezetű csapat, és látszik, hogy foglalkoznak a játékosokkal – tette hozzá a tréner. – Semmiképpen nem játszhatunk úgy, hogy majd valahogy úgyis nyerünk. Szokták mondani, hogy a kötelező mindig nehezebb, ez akkor van, ha fejben nincs ott a társaság. Nem mondhatok mást, minden meccset meg akarunk nyerni. A saját lendületünkkel a saját játékunkat kell játszanunk. Jó lenne, ha nagyobb különbség lenne a meccsen, szeretném többet játszatni azokat, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak.

Az viszont biztosnak tűnik, hogy Bazsó Brúnó bokasérülés miatt ezúttal sem lép pályára.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában