Atlétika

2020.02.25. 09:58

Az ugrók mestere azért elégedett az ezüstökkel

Jövőre Nyíregyházán lehet a fedett pályás atlétikai bajnokság.

Nyisztor Petra

Fotó: MASZ-ARCHÍV

A hétvégén a BOK-csarnokban rendezték a fedett pályás atlétikai bajnokságot. A Nyíregyházi Sportcentrum atlétái közül a súlylökő Tóth Balázs bajnoki címet szerzett, a két hármasugró, Nyisztor Petra és Pál Robin pedig a dobogó második fokára állhatott.

Nem túl boldogan, hiszen az utolsó sorozatokban énekelték ki szájukból az aranyat.

Nem készülhettek megfelelően

– Összességében elégedett vagyok Petra és Robin eredményével, hiszen az egyetem atlétikai csarnokának beszakadt teteje miatt nem tudtunk megfelelően készülni, a verseny előtt egyszer volt rajtuk szöges.

Nyisztor Petra | Fotó: MASZ-ARCHÍV

Bízom benne, hogy a szabadtéri szezonra megfelelően tudunk majd felkészülni – mondta Bakosi Béla, a Sportcentrum mestere.

A magasugró Bakosi Péter kihagyta a bajnokságot, az említett okok miatt ő sem tudott megfelelően készülni.

Szombathelyen is volt verseny, mégpedig a Dobó SE téli versenysorozatának második fordulójában.

Ezen indult a vasiakkal készülő Kerekes Dóra is, természetesen a Sportcentrum színeiben. Dóra végül nagy fölénnyel (49,15) végzett az élen.

Sportágtörténeti esemény lenne

Az atlétikai szövetség hivatalos honlapján olvasható, hogy Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke Nyíregyházán tájékozódott az atlétikai centrum beruházásáról.

A városvezetőkkel folytatott egyeztetés során szó esett arról is, hogy a legjobb esetben előfordulhat, hogy a magyar atlétika történetében először vidéki város rendezheti meg a hazai fedett pályás atlétikai szezon legfontosabb eseményét, az országos bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában