Hübner Nyíregyháza BS

2020.02.29. 11:07

Óriással érkezik a kis csapat

A Hübner Nyíregyháza BS a megerősödött sereghajtót fogadja.

Tóth Gergely

Forrás: Pusztai Sándor

Fotó:

A szezonban nem sokszor kellett ilyet írnunk, de a Hübner Nyíregyháza BS vereség után folytatja az NB I./B-s bajnokságot. A Cápák múlt héten a TF-Budapest vendégeként szenvedtek vereséget, vasárnap (kezdés 16.30-kor) hazai pályán a Nagykőrös ellen javíthatnak.

Tóth Gergely
Fotó: Pusztai Sándor

Nagy visszatérő

Bus Ivánéknak még öt meccsük van az alapszakaszból, ha mindet megnyerik, akkor az első helyről várhatják a rájátszást. A hátralévő összecsapások közül a következő tűnik a legkönnyebbnek, hiszen a kőrösiek háromszor nyertek az idényben, és az utolsó helyen állnak. A Pest megyeiek elég ingadozó teljesítményt nyújtanak: tíz vereségük tíz ponton belüli volt, otthon szinte bárkit meg tudnak szorongatni – a nyíregyháziaktól hosszabbításban kaptak ki 94–84-re –, legutóbb megverték a Salgótarjánt, idegenben viszont húsz pont feletti zakók is becsúsztak.

– Néha elkapják a fonalat, és akkor bárkire veszélyesek – vezette fel a találkozót Siska János vezetőedző. – Kellemetlen stílusú csapat, inkább az egyéni képességekre alapoznak, sok betörés, kiosztás és hárompontos jellemzi a játékukat. Ez megy nekik nagyon, főleg hazai pályán. A legutóbbi meccsükön már játszott Dobos László, aki bár elég lassúnak tűnt, hasznosan kosárlabdázott.

Az említett Dobos korábbi utánpótlás-válogatott center, és külföldön is játszott, ám a teste nehezen bírja az ennél magasabb szintű terhelést: a 26 éves játékost a szövetség honlapja 219 centivel és 145 kilóval jegyzi, de ennél valószínűleg nagyobb a súlya. Másfél évvel ezelőtt visszavonult, a múlt héten játszott újra meccset, a Salgótarján ellen 23 pontot, 6 lepattanót és 4 blokkot szerzett.

Tóth Gergely és Czinger Zoltán tehát jó kis birkózásra készülhet.

Debrecenben jó volt a tempó

– A Nagykőrösön nincsen semmilyen teher, ez az esélyesebb csapatnak a legrosszabb – folytatta a tréner. – Nem akarom, hogy rossz szemléletű, langyos meccset játsszunk, felszabadult játékot várok a csapattól. A héten Debrecenben játszottunk felkészülési meccset az élvonalban ötödik helyen álló DEAC-cal. Jövő héten is szeretnének velünk játszani, ami nagy megtiszteltetés nekünk.

– Ha vasárnap olyan intenzitással tudunk játszani, mint Debrecenben, akkor nem lehet problémánk – tette hozzá. – Az első perctől meg kell akadályozni, hogy érvényesüljenek, ezért valószínűleg agresszívan letámadjuk őket, amihez a megszokottnál sűrűbb rotációra lesz majd szükség.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában