Tarpa

2020.03.04. 10:10

Puskás Öcsi mellé kerül Ronaldo meze

Az ifjú tarpai fociakadémistákra példaképek néznek le, a sikerek mögött kemény munka van.

Szécsi Szabolcs az értékes ereklyékkel

Fotó: Pusztai Sándor

 

Ez azért nem semmi. Egy igazi Cristiano Ronaldo-mez! Nem a piacon vett gagyi, hanem a Juventus hivatalos bizonyítványával bíró. Ez a klub hivatalos meze és Ronaldo aláírása. Hogy kerül ez Tarpára, ahol két éve a Real Madrid fiataljai pályára léptek, és Ronaldo akkor még a blancók sztárja volt? Ennek ehhez semmi köze.

A tarpai klub hivatalos színe a fekete-fehér. Éppen ilyen színekkel bír a brazil Santos, az angol Newcastle United, a Karancsalja MSE vagy éppen a Juventus. Úgy is jöhetett volna a mez, hogy a zebrák és a tarpai klub együttműködési szerződést kötött. Egyik válasz sem helyen, a megoldás sokkal prózaibb.

Értékes baráti ajándék

– Az egyik barátom nagy Juve-szurkoló, és jó kapcsolatai is vannak a torinói klubbal – kezdett a titokba avatni Szécsi Szabolcs, Tarpa polgármestere, a labdarúgás nagy kedvelője.

Tőle kaptam ajándékba ezt a mezt, amely teljesen eredeti, az ezt bizonyító certificació talán még értékesebb is magánál a meznél.

Szécsi Szabolcs az értékes ereklyékkel | Fotó: Pusztai Sándor

– Most éppen keretezik az ereklyét, amelynek minden bizonnyal a tarpai foci­akadémia diákszállóján lesz a helye.

– Ott, ahol Puskás Öcsi képe is van – folytatta Szécsi Szabolcs.

– Szeretném, ha a gyerekek nap mint nap látnák, hogy megfelelő alázattal, munkával és hittel messzire lehet eljutni. Ezzel is fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy Cristiano Ronaldóról nem csak azt kell tudni, hogy hány milliót keres, milyen sportkocsijai vannak, különrepülővel jár és fényűzően él.

A csillogás, és ami mögötte van

– Azt is, hogy szegény sorsú családból származik, fiatalon súlyzókkal a kezében versenyzett az autókkal, dolgozott, a napi tréningek mellett mennyi pluszedzést vállalt, konditerembe járt, szabadrúgásokat gyakorolt, profi étrend alapján étkezik. Kemény út vezetett odáig, ahová eljutott, a csillogás mögött nagyon sok veríték van. Ezt is szeretném tudatosítani a fiatalokban – így Szécsi Szabolcs.

ML

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában