Hübner Nyíregyháza BS

2020.03.01. 18:20

Újabb sima győzelmet arattak a Cápák

Az óriással érkező Nagykőrös csak húsz percig tudta megnehezíteni a nyíregyháziak dolgát.

Fotó:

Két centerről szólt a Hübner Nyíregyháza BS-Nagykőrös NB I./B-s bajnoki első félideje, még ha a két magasember nem is feltétlen egymás ellen produkált emlékezetes párharcot. A hazaiaknál a szinte minden meccsen tarthatatlan Tóth Gergely került főszerepbe, a vendégeknél pedig a 219 centis és több mint százötven kilós Dobos László.

 

A kőrösiek óriása elég nehézkesen mozgott, a nyíregyháziak pedig jól védekeztek rajta, nem is kapott jó labdákat, a támadólepattanókat viszont szorgosan szedegette, sokszor ezeket visszatéve szerzett kosarat, sőt, két hárompontost is dobott. A távoli dobásokkal egyébként a nyíregyházi centerek sem akartak lemaradni, Tóth Gergely is bevágott két triplát, és Czinger Zoltán is egyet, pedig rá abszolút nem jellemző ez a játékelem.

Visszatérve Dobosra: a 26 éves játékos egyhuzamban nem bírt sokat a pályán lenni, amikor lecserélték, akkor érezhetően változott a Cápák taktikája azzal, hogy folyamatosan Tóthot keresték a palánk alatt. A nyíregyháziak játékosa nem is tétlenkedett, csak szabálytalanul tudták őt tartani a védők, a félidő végére 16 pontig jutott.

A hazai csapat egyébként az első húsz percben nem támadott kifejezetten jó ritmusban, így nem is tudott elszakadni az ellenfelétől.

A második félidőre védekezést váltottak Szobi Dánielék, a letámadás meg is hozta az eredményét, hiszen a Nagykőrös vagy eladta a labdát, vagy csak nagyon reménytelen dobóhelyzetig jutott. A vendégek ereje fokozatosan elfogyott, így a Cápák Bryton Hobbs révén könnyű kosarakkal növelték az előnyüket. A harmadik negyed végére már igazán látványosan játszottak a hazaiak, Bus Iván jó passzokkal, Sitku Márton zsákolásokkal hívta fel magára a figyelmet.

Az utolsó negyed nagy részében már a fiatalok kaptak lehetőséget, akik tovább növelték a különbséget – a Nyíregyháza magabiztosan győzte le a Nagykőröst.

Kosárlabda: férfi NB I./B, Piros-csoport

Hübner Nyíregyháza BS-Nagykőrös 92-54 (21-20, 24-18, 22-8, 25-8)

Continental Aréna, 300 néző, v.: Nyilas, Gál, Borgula.

Nyíregyháza: Bus 5, Hobbs 28/6, Dancsecs 3/3, Bazsó 14/3, Tóth 18/6. Csere: Czinger 3/3, Szobi 4, Mokánszki 10, Sitku M. 7, Vaskó, Demeter. Vezetőedző: Siska János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában